BLAGO NAMA

k;k

 

Piše: Mirjana Mićić

 

Blago nama sa vama mogli bi reći Zvorničani jer su zahvaljujući lokalnim moćnicima i tajkunima dobili mnogo što toga što nisu imali, ni u snu  sanjali ni nadali se. Pa tako i dva dodatna  vrtića, jedan u nekadašnjoj vili Dragana Spasojevića koju su kasnije pazarili  neki drugi tajkuni i na kraju “ustupili” (prodali) gradu za vrtić, a sada će i onaj iz Alumine biti dat na korištenje (prodat) gradu za iste namjene.

Zahvaljujući onima koji ne znaju koliko su teški (u parama) Zvornik se radi i gradi na sve strane, Da nije njih kad bi imali   ovolike zgrade, koje niču na sve strane, umjesto onih ružnih i starih kuća koje samo kvare novi, ljepši izgled grada.

Pa tek ovi sve brojniji lokali i restorani, na trotoarima, zelenim površinama, skoro i ulici, sa odličnim pogledom na prilaznike i  njih na vas, što je najčešće i svrha tih lokacija i uživancija. Onda, ljetnje baste  u kojima možete uživati do  novembra mjeseca. Muzika na sve strane, zvučnici i unutra i spolja da i prolaznici uživaju u glasnoj pjesmi po izboru gazde. Milina jedna. Neopisiva.

Automobila kao i mobilnih telefona nikad više, visok standard nema šta, pa nova bolnica koja sija od stakla i para u nju uloženih. Sad će   i novi veliki šoping mol, kažu svašta će u njemu biti, nećemo morati u Bijeljinu ili Loznicu za svaku sitnicu. Bogati misle na nas, ulažu da bi mi uživali, mogli birati, makar gledati ako ne i nešto od toga kupiti.

Imućni pojedinci  u sprezi sa lokalnom vlasti  grade li grade, prave, otvaraju,dogovaraju, ugrađuju se, odlučuju, putuju, nikoga ni za šta ne pitaju, a i zašto bi kada nam sa njima ništa ne fali, naprotiv. Imamo sve ono što nikada do sada nismo. Zvornik  na sebe više ne liči. Prosto  da ga ne prepoznaš. Sve je to njihova zasluga.

Dobro njima, nama još bolje jer  ni o čemu ne moramo da mislimo ni odlučujemo, oni to rade za nas. Kad bi da nije  njih imali tolike vrtiće, zgrade, parkinge, trgovine, restorane, kamione, zarasla bi u  korov dvorišta, pa sve to nepotrebno drveće, što će nam zelenilo  i cvijeće, bolje smeće ono se bar za nešto može iskoristiti.

Za proizvodne pogone nije bitno, što nam fali - uvešćemo, što da se đžaba ovdje mučimo, kada iz svijeta to možemo da naručimo ili tamo odemo da radimo i zaradimo. Ili odemo u političare, osnujemo kakvu stranku, mnogi od ovih danas bogatih su tako počeli, politikom do firme ili obrnuto,ali isplatilo im se. I nama, jer  što više kontroverznih biznismena  to   bolje svima i posla, rad od jutra do sutra, plata kad stigne, doprinosi kako kad.

Ima i otpremnina, ma svega, dragi naši dobrotvori. Neki su već za života sebi digli spomenik u vidu raznih sranja pardon zdanja  po kojima ćemo ih, duboko zahvalni, pamtiti i spominjati, sve po spisku…

(Tekst je satiričnog karaktera)

 

5 Comments

Quiki (nije registrovan)

25 November 2023

Svaka je na mjestu, osim Sto nije pomenuto Kako CE to sve zavrsiti! Zgrade Pune cemera I bjede, bahacenja I bogohuljenja , samo je jedno izvjesno / Sodoma I Gomora I Tako CE se I zavrsiti....sledece godine u Oktobru, ne morate se svega ovoga sjecati (bar za kratko) dajte im Jos 4 godine kad' Nas karaju neka to Bude do potonjeg...

Nikola (nije registrovan)

26 November 2023

Fale im samo testisi od čimpanze.... Iduće godine transplantacija testisa od čimpanze neki su već u Turskoj to radili ali od Babuna pa žene tajkuna kukaju kako ih rasturiše u krevetu 😂

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
832154769Unesite mišem ovo: 7985