Bojan Ivanović jedini kandidat za gradonačelnika Zvornika

1

 

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH utvrdila je danas redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika, Bihaća, Tuzle i Srebrenika, te načelnika Bratunca i Vogošće koji će biti održani 5. februara.Redoslijed je utvrđen današnjim žrijebanjem u Sarajevu, saopšteno je iz CIK-a.
Predsjednik CIK-a Suad Arnautović rekao je da je ovjeren 21 politički subjekt, odnosno 13 političkih stranaka, sedam nezavisnih kandidata i jedna koalicija.
On je dodao da će se na listićima naći 13 političkih subjekata, odnosno pet političkih stranaka, sedam nezavisnih kandidata i jedna koalicija.
Prema njegovim riječima, sedam političkih stranaka nije dostavilo ime kandidata juče do 16.00 časova.
A SDS se oglasila i saopštila da neće imati svoje kandidate na prijevremenim izborima za čelne ljude Zvornika i Bratunca jer 
 ne želi dati legitimitet izbornom procesu koji ne odražava volju građana nego je rezultat izbornih manipulacija.
SDS je pozvala građane Zvornika i Bratunca da ne izađu na ove izbore čime će se izjasniti da ne podržavaju ovakav izborni proces u kojem je, kako tvrde, ishod unaprijed poznat i isfabrikovan u biračkim odborima i izbornim komisijama.

12

Član GIK Zvornik Zoran Đukanović nam je rekao da je jedino SNSD CIK BiH dostavio ime svog kandidata za gradonačelnika, a da su ostale stranke odustale, tako da je Bojan Ivanović zvanično jedini kandidat za ovu funkciju.  
-Nije prvi slučaj da se samo jedno ime nađe  na izbornoj listi, bilo je takvih slučajeva i ranije, u Mrkonjić gradu, Teočaku itd, kaže Đukanović.
Bojan Ivanović je pomalo zatečen novonastalom situacijom i time da je  jedini kandidat na predstojećim prijevremenim izborima.
Za naš portal, zvono.media, kaže da je to čudna, neočekivana situacija, ali šta da se radi.
“Nisam ja o tome odlučivao, volio bih da sam imao protivkanidate, ali šta se može, tako je kako je. Ne bih ulazio u razloge zašto su političke partije koje su najavile da će imati svoje kandidate od toga odustale. Bilo je takvih primjera i ranije, ja ću svoju predizbornu kampanju voditi najbolje što znam i truditi se da zadobijem povjerenje i glas svojih sugrađana, kaže on. 

3 Comments

Anonimni (nije registrovan)

28 December 2022

Kakve su nam partije najbolje govori to sto nemaju nikoga da predloze za kandidata, sve gori od gorega

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
859617234Unesite mišem ovo: 3447