Bojana Kovačević – žena puna ideja i konkretnih djela

11

 

Bojana Kovačević naša sugrađanka je jedna mlada, ambiciozna, vrijedna žena sa puno ideja od kojih je neke već pretočila u konkretne “proizvode” koje sama pravi.

Još kao mala naučila je da šije na šivaćoj mašini, prve haljinice pravila je svojim lutkama, a kasnije se ozbiljnije posvetila ručnim radovima.

  • Kada sam rodila kćerku nisam nigdje mogla da kupim nešto što mi je za nju trebalo, i onda sam odlučila da sama to napravim. I tako je krenulo. Šijem sve, pletem, heklam, vezem. Poznata sam i prepoznatljiva, ne samo u Zvorniku, po raznim ukrasima za kosu, po trakicama, kapicama, šnalicama, rajfovima. Osnovu za njih sašijem i onda ih ukrašavam perlicama, mašnicama, cvjetićima ili kako kupci traže. Pravim i sve ono što je neophodno jednom domaćinstvu od tekstila kao i ugostiteljskim i drugim radnjama - ukrasne i ostale jastuke, krpe, zavjese, stoljnjake, salvete, priča ona.

2

Kada je “krenula” korona, besplatno je uradila i poklonila bezbroj maski prijateljima, ali i bolnici, crkvi i jednoj džamiji. Nedavno je konkurisala na jednom projektu i dobila novčana sredstva koja će iskoristiti za registrovanje i otvaranje radnje kako bi posao legalizovala i proširila.

  • Fokus mog rada i interesovanja je da dobijem status umjetnika starih zanata, i da otvorim svoj lokal. Očekujem da ću to uraditi početkom naredne godine, i planiram da kupim mašinu za vez koja mi je važna za posao. Moje rukotvorine stigle su već u razne dijelove svijeta, još samo nisu u Kinu i Rusiju, ali biće, kaže ova energična i vrijedna Zvorničanka.

fhf

Zahvalna je ljudima iz gradske uprave koji su prepoznali kvalitet njenih proizvoda i podržali je u nastojanju da očuvanjem tradicije starih zanata doprinese i samom gradu, ali i (samo)zapošljavanju.

Na njenoj fejzbuk stranici Bo Ko brend, možete pogledati rukotvornine Kovačevićeve koje ona pravi za djecu, ali i odrasle, kao i za potrebe ugostiteljskih i ostalih firmi. Spojila je lijepo i korisno i svojim primjerom pokazala da se svaki trud , kreativnost i upornost itekako isplate.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
984513726Unesite mišem ovo: 5516