Centar za socijalni rad: Novi direktor, nova adresa i akcija “Otvori srce, budi hranitelj”

5

 

Centar za socijalni rad Zvornik od nedavno je dobio novog direkora, Ivana Stevića, (kadar DEMOS-a), koji je “nasljedio” višedecenijskog rukovodioca ove ustanove Vukašina Nikolića.

Ima i novu adresu, nalazi se u blizini bolnice, zgrada lijepa, nova, velika, na tri sprata, vidi se da je uloženo dosta para u njenu izgradnju i opremanje. 

Dobro bi bilo kada bi više para bilo  i za njegove korisnike  koji su na margini društva i kojima su više nego skromna  primanja od Centra jedini prihod. Nadamo se da će novi direktor više pažnje, vremena i sredstava pronaći za pomoć socijalno najugroženijim sugrađanima nego što je to do sada bio slučaj.

U saradnji sa ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS,  pokrenuta je  humana akcija pod nazivom “Otvori srce, postani hranitelj”.

3

Kako nam je Stević rekao hraniteljstvo predstavlja privremeni oblik zaštite lica bez adekvatne roditeljske ili porodične zaštite. U hraniteljskim porodicama mogu biti zbrinuta djeca, mladi, odrasli i stare osobe koje zbog nepovoljne  životne situacije nisu u mogućnosti da žive u vlastitoj porodici.

-Uputli smo javni poziv svima koji su zainteresovani da postanu hranitelji. Narednih dana imamo razgovor sa nekim pojedincima i porodicama koje su nam se već javili s tim u vezi. Grupa naših stručnih radnika izvršiće provjere i kontrole   da li ispunjavaju određene uslove i da rade u interesu  štićenika. Samo hraniteljstvo je prepoznato kao najadekvatniji oblik pomoći onima kojima je potrebno,  ali to nije usvajanje jer se kod hraniteljstva ne prekida veza sa porodicom, napominje on.

20

Građani koji bi htjeli da postanu hranitelji mogu se javiti u Centar za socijalni rad u Zvorniku gdje će dobiti sve potrebne informacije ili na telefon  056/213-507. Svakog radnog dana od  7 do 15 časova

Hraniteljima je obezbijeđena mjesečna novčana naknada, nismo saznali koliki je njen iznos jer kako su nam u Centru  rekli to ne bi trebao biti primarni motiv za ovaj humani čin.Slažemo se, važno je pružiti nekome privremeni dom, ljubav, pažnju, brigu, a ona će sigurno biti itekako uzvraćena naročito od strane djece koja zaslužuju da odrastaju u boljim uslovima od onih u kojima neka od njih sada žive, u rasturenim i disfunkcionalnim porodicama.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
486913752Unesite mišem ovo: 2781