Članovima gradske izborne komisije po 900 KM mjesečno za vrijeme izbornog procesa

12

 

Vjerovatno mnogima nije poznato  da članovi gradske izborne komsije Zvornik , bilo izbora ili ne, mjesečno dobijaju po 270 KM iz budžeta grada.

 

Za vrijeme izbornog procesa koji traje od raspisivanja izbora od njihovog održavanja (najmanje   dva- tri mjeseca) na račun im svakog mjeseca, u tom periodu, “legne” po 900 KM. Tako je propisano izbornim zakonom BiH, pojašnjava nam sekretar gradske skupštine Zoran Đukanović, koji je i član GIK Zvornik.

 

Gradska izborna komisija broji SEDAM članova, i mandat im iznosi, za nepovjerovati, SEDAM godina. Za to vrijeme tri puta se održe što lokalni što opšti izbori

(svake druge godine se održavaju jedni od njih) plus ovi prijevremeni, tako da nije teško izračunati koliko se dodatno “opare” oni koji su imali sreće da u nju budu izabrani.

 

Zanimljivo je da predsjednik GIK Zvornik Mustafa Arifović radi u Sarajevu, ovdje dolazi po potrebi, a prijavljen je u Šepku jer da mu “adresa” nije zvornička, ne bi ni mogao biti na ovoj poziciji.

 

Član GIK Zvornik je i Gospava Jeremić koja je prošle godine otišla u penziju, ali je ostala u komisiji jer joj mandat ističe u februaru ove godine. Kako nam je rekao Đukanović tada će se raspisati konkurs za novog člana GIK umjesto nje, ostali ostaju, jer nisu svi izabrani istog dana i mandate  im shodno tome  traju do istog datuma ?!

 

Iako za izbore  članovi Komisije imaju posla, ipak nemaju ga cijelu godinu, ali naknadu dobijaju 12 mjeseci, sedam punih godina.

 

Ovo su najnovijom Odlukom o visini naknade  za rad članova GIK Zvornik ponovo potvrdili   odbornici gradske skupštine na poslednjoj sjednici, a u njoj se navodi da predsjedniku i njenim članovima pripada i naknada    putnih troškova i dnevnica, kao i troškovi reprezentacije.

9 Comments

Anonimni (nije registrovan)

13 January 2023

Pa kako ne reci dasmo najbogatija zemlja na svijetu Sekretar GU (plata,topli obrok,put), clan GIK (mjesecna naknada,put. trosak), predsjednik SMZ Lokanj ( mj. naknada) i koliko jos primanja, a na zz ima i doktora nauka, ali nazalost nisu clanovi vladajuce nomenklature. Malo im je.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
374519862Unesite mišem ovo: 5782