IZBORNA SKUPŠTINA SINDIKATA „ALUMINE“: JEDNOGLASNO POVJERENJE RADENKU SMILJANIĆU

323

 

Dosadašnji predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u kompaniji „Alumina“ Radenko Smiljanić biće na čelu ove sindikalne organizacije i u naredne četiri godine, jednoglasno je odlučeno na sjednici Izborne skupštine na kojoj je izabran i novi Sindikalni odbor od 15 članova, predstavnika svih organizacionih jedinica u ovom privrednom društvu.

Istovremeno, Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva sumirala je i svoj četvorogodišnji rad. Poboljšanje materijalnog položaja radnika i njihovog standarda, kako je rečeno, bili su među prioritetnim zadacima cijelo ovo vrijeme, te da su, naglašeno je, u veoma korektnom socijalnom dijalogu sa poslodavcem ostvareni značajni rezultati kad su u pitanju materijalni položaj i prava radnika „Alumine“.

-Možemo reći da smo učinili nekoliko značajnih pomaka, među kojim bih istakao socijalni dijalog i pregovore sa poslodavcem, u kojim smo u odnosu na 2017. uspjeli da podignemo prosječnu platu za oko 180 KM – rekao je, između ostalog, Radenko Smiljanić.

U radu Izborne skupštine učestvovao je i Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, koji je rekao da sindikalna organizacija Alumine svojim radom i aktivnostima predstavlja primjer u Savezu sindikata Republike Srpske.

21

1 Comments

Aaa (nije registrovan)

28 April 2021

Predsjednik sindikata a ujedno i direktor jednog sektora u fabrici??!!! Ima li to igdje? A drma platu par hiljada maraka.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
324856917Unesite mišem ovo: 9117