Ko šiša Zvorničane ovih dana ?

11

 

Nigdje otvorenog frizerskog salona ...

Ko šiša Zvorničane ovih dana, pokušali smo da saznamo obilazeći grad u potrazi za nekim frizerskim salonom koji još radi. Skoro svaki zatvoren, sa obavještenjem da zbog situacije oko korona virusa, ne rade do daljnjeg ili napomenom da je dozvoljen ulaz samo po jednoj mušteriji, ali su i oni zaključani. Nigdje nikoga, ni frizera ni mušterija.

I najzad u frizerskom salonu “Studio iks” preko puta “Zvorničanke” nalazimo Nikolu Jokića na uobičajenom poslu. Sa njim jedan mlađi muškarac koji je došao da se podšiša. Nikola nam ljubazno kaže da radi svakog dana, ali skraćeno od osam do 12, 00 časova, i da posla ima.

Dolaze mušterije, uglavnom se najave telefonom. Dosta kolega je posao odjavio,
čuo sam čak njih 25 je privremeno odjavilo radnje jer su obaveze velike, a mušterija sve manje. Jedna koleginica plače juče, kaže mora zatvoriti jer nema mušterija pa samim tim ni para da plati kiriju i ostale obaveze. LJudi se plaše izlaska vani kao i međusobnih kontakata, tako da su neki frizeri i iz tih razloga zatvorile salone, objašnjava Jokić.

12

Jedna od zvorničkih frizerki, Snežana nam je rekla da je, juče, na dva mjeseca, odjavila radnju jer su obaveze velike, da plaća zakup salona i da joj je ovo, u novonastaloj situaciji, najbolje riješenje. Nada se da će se za to vrijeme situacija stabilizovati i da će tada ponovo posao krenuti.

Načelnik za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović potrdio je da je dosta
frizerskih salona u Zvorniku privremeno odjavljeno, a oni koji rade mogu da primaju samo jednu po jednu mušteriju.

13

14

2 Comments

Anonimni (nije registrovan)

26 March 2020

Najbolji , najaci i najhrabriji frizer je gospodin Nikola Jokic.Decko ko je umetnik Akademije Pajkovic...sa srecom Nidzo...

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
648259173Unesite mišem ovo: 6668