Da li će Sandra Erkić zamjeniti Stevanovića u NSRS

3

 

Kako javlja Faktor magazin, Sandra Erkić iz Zvornika, iz SNSD-a trebalo bi da bude novi poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je  osvojila treći najviši broj glasova na listi SNSD-a u Izbornoj jedinici 7.

Na mjestu poslanika trebalo bi da zamijeni Zorana Stevanovića koji je preuzeo upravljanje Aluminom.

Erkića je osvojila 6383 glasa a bila je peta na listi.

Ipak zahvaljujući broju osvojenih glasova došla je na treće mjesto na listi SNSD-a. Zaposlena je u gradskoj upravi Zvornik.

Međutim pitanje je da li će se Stevanović odreći mandata narodnog poslanika. Kako nam je rekao Zoran Đukanović, član GIK, imenjak mu nije u sukobu interesa i mogao bi da zadrži mandat, jedino ako  to nije stranački dogovor da nakon odlaska u Aluminu, Stevanović  ne bude  obavljao više funkcija za šta  se, makar samo verbalno,  zalaže i  lider njegove partije .

Nezvanično smo saznali da će Stevanović, bivši gradonačelnik Zvornika, sa sobom u Aluminu povesti i neke svoje dugogodišnje, odane i lojalne saradnike . Bar će, na taj način, rasteretiti gradsku upravu od nekih ljudi, ali kako je nekada gradom upravljao iz kancelarije  iz Zvornika, sada će iz kabineta u Karakaju, jer je preuzimanjem upravljanja kompanijom   jedan od najmoćnijih ljudi u RS.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
561429378Unesite mišem ovo: 6351