Darko Jovičić - direktor u Dohi, u Kataru

1

 

Svjetsko prvenstvo u fudbalu održaće se u Kataru i ta azijska zemlja je u sva u znaku tog sporta i predstojećih dešavanja vezanih za veliku manifestaciju. Zbog visokih temperatura, po prvi put ona neće biti održana ljeti, već od sredine novembra do polovine decembra mjeseca ove godine.

- Ubrzano se gradi, stadioni su završeni, uređuju se prilazi i okolina, mada su temperature još uvijek jako visoke, otkriva nam Zvorničanin Darko Jovičić koji  u toj dalekoj i bogatoj zemlji živi i radi više od  od dvadeset godina.

Darko je sin jedinac Đorđe Jovičića, dugogodišnjeg direktora Privredne banke Zvornik, koji je preminuo krajem avgusta mjeseca 2018. godine. Bio je jako ponosan na uspjeh svog sina koji radi u predstavništvu jedne velike beogradske firme u Dohi, glavnom gradu Katara.

10

-Nakon što sam diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu zaposlio sam se u firmi “Energoprojekt” koja me je 1997. godine poslala u Katar. Tamo sam kontunuirano od 1999. godine i lijepo mi je ovdje.Ispočetka bilo nas je malo, ali godinama se broj povećavao tako da nas, bivših  Jugoslovena ima sada više od 300 koji ovdje radimo, u istom preduzeću. Naravno da se družimo, viđamo, izlazimo, priča Darko čija je supruga rodom iz Loznice, sociolog po obrazovanju.

Sin Nikola, koji je kao otac mu završio mašinski fakultet je u Kanadi gdje se zaposlio i živi.

3

“Katar je bogata zemlja, lijepo je ovdje živjeti, dobri su materijalnu uslovi za život, mogli smo sina iškolovati i poslati u Kanadu”, ističe on.

Iako je Katar islamska zemlja Jovičić kaže da to nije nikakav problem, svako vodi svoj život, imaju neke stvari i norme koje se moraju poštovati, ali to je već stvar pristojnog ponašanja. Na pitanje koliko će još tamo ostati kaže da to zavisi od preduzeća u kome radi, ali nada se do penzije jer mu je mnogo toga odgovara u toj bogatoj zemlji.

12

- Rukovodilac sam za sve projekte, radi se uglavnom o projektima iz oblasti inžinjerskog konsaltinga. Lijepo se radi i zaradi, ali ne vidim nas tu u starosti, ali o tom potom. Za sad smo prezadovoljni priča Darko.

Zanimljivo je da je u istoj firmi zaposlen sin njegove sestre Melite i zeta Miroljuba Stefanovića (bivši direktor Doma zdravlja) koji je već desetak godina takođe u Kataru, sa svojom porodicom.

Darkova tetka je Dana Tošić, profesorica ruskog jezika u penziji, a stric mu je bio Neđo Jovičić, (pokojni) policijski inspektor.

- Tata je bio jednom kod nas u posjeti, a mama Barica je dolazila i posle više puta. Svidjelo mu se ovdje, naročito visok standard  i to što sve što nemaju oni naprave - i brda i zelenilo, kad imaš para, a ovo je jedna od najbogatijih zemalja svijeta, sve je lako, priča Darko.

 Nedavno je bio u svom rodnom gradu u kome mu živi majka, a posjeti i neke druga mjesta bivše nam zemlje za koja ga vežu dragi ljudi i uspomene. Uspješan Zvorničanin koji je ponosan na svoje porijeklo i ono što je postigao u karijeri, mada je ostao skroman i ljubazan čovjek koji se rado odazvao našem pozivu da  govori za portal zvono.media.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
324598176Unesite mišem ovo: 6986