Druga “strana” dekana

11

Funkcije ga nisu promjenile

Studenti Tehnološkog fakulteta Zvornik Miladina Gligorića znaju kao dekana jer se na ovoj funkciji nalazi od 2012. godine. Ovo je jedina visokoškolska ustanova u našem gradu i utoliko je njegova pozicija važnija i odgovornija.

Prije toga bio je ministar privrede, a ranije se nalazio na čelu “Vitinke”. I pored brojnih i odgovornih poslova koje je obavljao ostao je prirodan, neposredan, srdačan, i prisupačan. Često se može vidjeti u gradu, u šetnji sa suprugom ili pored rijeke Drine što ne čudi jer je veliki ljubitelj prirode i slobodno vrijeme koristi da bi što više u njoj boravio. Stoga nam je i namjera da pokažemo njegovu drugu stranu, onu koju poznaju samo prijatelji, sigurni da mu to neće ništa oduzeti od autoriteta i ugleda koji ima, naprotiv.

- Prija mi boravak u prirodi i druženje sa onima koji imaju iste hobije, tada se opustim i zaboravim na svakodnevne obaveze , kaže Gligorić koji po mnogo čemu odudara od stereotipa o strogim univerzitetskim profesorima, a naročito dekanima.

Viješt je u pravljenju rakije, prijatelje i poslovne saradnike koji navrate u kabinet ili kod njega kući, rado počasti specijalnom rakijom koju sam pravi, i bez namjere da se hvali, tvrdi da nadaleko nema bolje. Svoje znanje iz tehnologije upotrebio je i u ove namjene, a ukus oplemenio nekim samo njemu poznatim receptom i biljkama. Takodje, hobi mu je sakupljanje gljiva i njihov je odličan poznavalac, a usto prija mu boravak u prirodi i druženje sa onima koji imaju isti hobi.

13

Pored brojnim odgovornih funkcija koje je obavljao kaže da mu je ovaj poslednji
posao ipak najdraži, jer voli da radi sa studentima, i da se bavi naučno istraživačkim radom jer je to njegova osnovna životna profesija.

Iduće godine ide u penziju i tada će imati više vremena za svoje hobije i porodicu, naročito unuke. Koliko je vezan za porodicu pokazuje i to što zidove njegovog kabineta krase slike kćerke Sanje koja je završila dizajn u Beogradu. Druga kćerka je diplomirala na Ekonomskom fakultetu i uči koučing. Ponosan je na njih i njihove uspjehe, a o svojim manje priča, ali ono što je neosporno je da je Gligorić bio i ostao isti, ma gdje se nalazio i šta radio.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
817259364Unesite mišem ovo: 8535