Drži boju dok majstori ne odu

51

 

Još nije završeno iscrtavanje horizontalne signalizacije u cijelom gradu, a u njegovom centru, gdje je prvo obnovljena, već se skoro izbisala.

Desetak dana kasnije izgleda kao da nije ni rađena, jer je već izblijedila ili jednim dijelom izbisana, isflekana, i izgleda kao da nije ni obnavljana. Kao da je rađena po principu drži boju dok majstori ne odu. Ne znamo kojeg je kvaliteta i cijene farba kojom se prelazi označavaju, ali očito da je ima kratak vijek trajanja.

52

Iscrtavanje horizontalne signalizacije se u gradu vrši dva puta godišnje, na proljeće nakon snijega koji je poprilično izbiše i na jesen, zbog polaska djece u školu. Po pravilu kako su nam rekli u preduzeću “Zvornikputevi” koji te radove izvode, treba da izdrži više od 100.000 prelazaka automobila i pješaka po njoj.

Za ove namjene iz gradskog budžeta izdvojeno je 10.000 KM. Pitanje je da li su te pare uzalud bačene jer em se prelazi ne vide dobro, em ih rijetko ko i poštuje, jedino što je obavezno da ih grad ima kao i vertikalnu signalizaciju odnosno semafore.

53

2 Comments

Gajba (nije registrovan)

17 September 2020

“Zvornikputevi” poceli pravo fuseriti...Gde zakrpe rupe,one su vec posle mjesec dana,ponovo otvorene.Gde navuku asfalt on puca.Gde oznace prelaz evo brise se!Sramota...

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
153498762Unesite mišem ovo: 7414