Dušankini sapuni

11

Lijepi i mirišljavi kao kolačići

U svojoj kući u Srpskoj varoši , nedaleko od centra grada, a u lijepoj prirodi, sa pogledom na skoro cijeli Zvornik, živi bračni par Mikić, Dušanka i Janko, koji su se upoznali kao mladi inžinjeri u fabrici glinice „Birač“. U fabrici su proveli čitav radni vijek, i zajedno otišli u penziju, ali ne, kako je neki zovu, i mirovinu jer imajući više vremena ozbiljnije su se posvetili svojim nekim davnašnjim planovima i željama.

Dušanka, inžinjer hemijske tehnologije, započela je proizvodnju, u sopstvenoj režiji, prirodnih domaćih sapuna, spajajući svoje znanje i iskustvo sa nečim lijepim i korisnim. Uživa u mirisima i kombinacijama koje stvaraju čudesne, ljekovite i prirodne sapune, koji su ne samo njoj, život promjenili, na bolje. Neke do ljekovitih trava neophodnih za pravljenje sapuna Dušanka uzgaja u svojoj bašti, a pravi i razne meleme i kreme, od kojih su pojedine namjenjene ljepšem izgledu njenih vršnjakinja.

22

- Žena bez obzira na godine uvijek mora biti njegovana i voditi računa o svom zdravlju , i za to im ja preporučujem moje sapune i kreme koje i sama koristim kaže Dušanka pokazujući razne silkonske kalupe u kojima izrađuje sapune koje na prvi pogled čak mogu zbuniti sagovornika jer liče na pojedine vrste kolača. Sapune prodaje u gradskoj suvenirnici, i na raznim manifestacijama na kojima se pojavljuje, a dosta i poklanja.

- Umjesto kafe i šećera kada krenem u goste ponesem svoje proizvode i svi sretni, priča ova vrijedna i kreativna penzionerka koja je svojim dobrim izgledom i vedrim raspoloženjem najbolja reklama kozmetike koju pravi. Kaže da je najbolja prodaja kada u grad stignu zvorničani iz dijaspore. Oni kada dođu stvarno dobro pazare, jer se u inostranstvu daleko više cijene proizvodi koji su nastali na prirodan način, bez dodataka konzervanasa nego kod nas, a mnogi ih kupuju kao suvenire jer su neki pakovani i u kutijama sa starim slikama Zvornika.

33

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
369458271Unesite mišem ovo: 5111