“Džokerov usud”, Mirjana Uzelac

100

 

Brutalno ubistvo sudije Stevice Milutinovića, koga ubica ostavlja oslikanog kao Džokera, uzdrmaće mnoge, ali pre svih advokata Kolju Jovanovića i načelnika policijske uprave Gordana Bratića, i to u momentu kad Bratić i njegova supruga Barbara treba da usvoje četvorogodišnju devojčicu.

Ubica presuđuje u ime naroda. Svi ubijeni su povezani u jednu vrstu zločinačkog udruženja.

U zamršenu mrežu kriminala upleteni su mnogi: od lekara, pogrebnika, advokata, vlasnika noćnog kluba, pa sve do poznatog tenisera, ali i nesrećnika kojima život nije dao šansu.

Otkrivaju se okrutne tajne i bolne uspomene. Dok Džoker ubija ostavljajući tragove, tragična enigma ubistva deluje gotovo nerešiva.

Nestanci novorođenčadi, farmakološka mafija, presađivanje organa, korupcija u svim porama društva... pravda koja je ostala uskraćena.Ubica koga javnost naziva Džokerom jer oslikava lica svojih žrtava kao lice Džokera dovešće junake romana, kao i same čitaoce, u poziciju porote.

Za mnoge će motiv Džokerovih ubistava biti opravdan.

Uzbudljiv triler, Džokerov usud Mirjane Uzelac pojavio se nedavno u izdanju PortaLibrisa.

Ovaj roman uzbudljiv je, napet, slojevit, filmičan, pun neočekivanih obrta te britkih dijaloga prožetih u pojedinim delovima spontanim humorom.

Priča je to o tragičnim sudbinama, o nepravdi, o ljudskom talogu koji nezadrživo izbija na površinu izazivajući teskobu i strah od svog zla koje okružuje ljude.

Reč je o trećem romanu Mirjane Uzelac, rođene u Pančevu, 1962. godine.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
859174362Unesite mišem ovo: 2326