Ilijina životna priča

ws

Da nije smeća kako bih zaradio platu !

Ilija Tešić u komunalnom preduzeću kao čistač radi 39 godina i jedva čeka penziju jer kako kaže, pošteno se naradio. Sreli smo ga pored obale rijeke Drine gdje je skupljao i čistio smeće. I pored teškog posla uvijek je nasmijan, vedar, kao da se tako bori sa životnim nedaćama. Otac je šest kćerki, tri su udate, ostale sa njim i suprugom žive u Donjoj Kamenici gdje su napravili skromnu kuću.

- Jedna mi je udata u Tomaniće, ostala mlada udovica jer joj od groma muž poginuo, druga je u Orahovcu udata, a treća za sina bivšeg mi kolega, Pere Stankića, koji ima 11 djece, priča Ilija. Kaže da mu nije teško da radi, ali jeste : “Kada mi neko dobaci da ništa nisam uradio, a ja se slomih”.

34

Ne kritikuje one što smeće bacaju na sve strane umjesto u kontejner, jer kaže da nije takvih šta bi on radio i kako bi platu zaradio. Glavni “pomagači” mu u radu metla i kanta, tu se godinama u njegovom radu ništa nije promjenilo, a kada ode u penziju, onda će se odmarati. - Imam nešto stoke, koza, ovčice, kokoši, možda nabavim još koje grlo, tako da ću se njima baviti, važno je samo da smo živi i zdravi, zaključuje Ilija sa osmjehom na licu.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
653429187Unesite mišem ovo: 7873