Ivanović:Testni period opreme za naplatu parkinga od iduće sedmice

1

 

Savjet za bezbjednost saobraćaja na putevima na području grada Zvornika održao je redovnu sjednicu na kojoj su analizirana aktuelna pitanja i problematika iz ove oblasti. Akcenat je stavljen na implementaciju sistema naplate parkinga uz razmatranje Odluke i Pravilnika o parkiranju na parkiralištima u našem gradu.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović koji je predsjednik Savjeta, istakao je da Grad u vlasništvu ima 1.400 parking mjesta podijeljenih u tri zone, te da se stalno radi na povećanju kapaciteta parkirališta.

„Nabavljena je sva potrebna oprema za sistem naplate, a testni period počeće u narednoj sedmici. Do stavljanja u funkciju parking servisa mi ćemo povećati broj parking mjesta za još oko 100 i to na području B-blokova, u Srpskoj varoši i drugim lokacijama. Sredstva od naplate za parkiranje ići će na račun posebnih namjena i biće usmjeravana u infrastrukturu, odnosno nova parking mjesta. Kada krenemo sa rekonstrukcijom gradskih ulica, prve koje ćemo raditi su ulica Patrijarha Pavla u dijelu iznad gradskog stadiona i od Robne kuće prema Rekreativno sportskom centru gdje ćemo takođe obilježiti parking mjesta“ – rekao je Ivanović.

Za invalidna lica obilježeno je 46 mjesta, ali će im biti omogućeno besplatno parkiranje i na drugim parking mjestima.

Dogovoreno je i da se održe sastanci sa predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanja radi rješavanja problema održavanja čistoće u zoni graničnih prelaza na teritoriji grada, kao i sa predstavnicima auto-škola kako bi se analizirala mogućnost da se obuka ne vrši u periodu najveće frekvencije saobraćaja u gradu. Sa predstavnicima AD „Vodovod i komunalije“ i „Regionalna deponija“ biće razmatrana mogućnost da se u istom periodu ne vrši pražnjenje kontejnera u gradu sa ciljem da se izbjegnu zastoji i gužve u saobraćaju.

Sledeći sastanak Savjeta za bezbjednost saobraćaja na putevima na području grada Zvornika planiran je u drugoj polovini aprila.   

(Gradska uprava)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
371642895Unesite mišem ovo: 5611