Iz monografije škole: San i java Branimira Kovačevića

3

 

Branimir Kovačević je rođen 1989. u Zvorniku. Osnovnu školu završio je u Zvorniku sa odličnim uspjehom i diplomom „Vuk Karadžić”. 2004. godine upisuje Gimnaziju opšteg smjera u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić”. Tokom srednjoškolskih dana, pored redovnih školskih aktivnosti, trenirao je košarku u Košarkaškom klubu „Drina” iz Zvornika, bio član recitatorske sekcije Srednjoškolskog centra i član Ribolovačkog udruženja „Bistro” iz Zvornika.

Sa drugovima iz razreda 2008. godine osvaja treće mjesto na međunarodnom takmičenju na temu očuvanja maternjeg jezika koje je održano u Srednjoj stručnoj školi „Srečko Kosovel” u Sežani. Nakon uspješno završene srednje škole, Branimir upisuje Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Odsjek računarstva i automatike. Nakon druge godine studija dobija stipendiju iz Fonda za darovite studente instituta „RT-RK” iz Novog Sada u čiji se rad uključuje 2011. godine u okviru studentske grupe „Android4TV” i od tada kreće njegovo interesovanje za sisteme koji se bave radom u realnom vremenu i obradom video signala sa fokusom na teme digitalne televizije. 

Iste godine Kovačević, sa još dvojicom kolega učestvuje na trećem po redu programerskom izazovu kompanije „VIP Mobile” sa aplikacijom za android mobilne uređaje. Prvu fakultetsku diplomu stiče sa prosjekom 9,03 nakon odbrane diplomskog rada pod nazivom Jedna realizacija Java servisa za komunikaciju između programske podrške digitalnog televizijskog prijemnika i Java aplikacije u android okruženju. Master akademske studije završava na svom matičnom fakultetu 2013. godine sa prosjekom 10,00 odbranivši rad na temu Jedno rešenje realizacije i prikaza funkcionalnosti digitalnog snimača na prijemniku digitalnog televizijskog signala zasnovanom na Android platformi.

U dogovoru sa Institutom „RT-RK”, a usljed  takvih potreba na tržištu, 2013. godine se zapošljava na Institutu kao samostalni inženjer, a iste godine upisuje i doktorske studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Titulu doktora nauka stiče 2019. godine sa prosjekom ocjena 9,86 odbranom doktorske teze pod nazivom Predlog proširenja multimedijalnog sistema u automobilu servisima digitalne televizije. 

Tokom svoje dosadašnje akademske karijere, kao autor i koautor, objavio je dva rada u međunarodnim časopisima, osamnaest radova na međunarodnim skupovima, dva prototipa, a koautor je i četiri patenta iz oblasti digitalne televizije.

U svojoj profesionalnoj i akademskoj karijeri, Branimir je bio angažovan na poslovima studenta saradnika, softver inženjera, saradnika u nastavi na nekoliko fakultetskih predmeta, softver arhitekte, a trenutno radi na poziciji vođe tima inženjera na projektima vezanim za automobilsku industriju i sisteme za zabavu i informisanje u automobilima. 

Danas živi u Novom Sadu sa svojom djevojkom iz srednjoškolskih dana, a sadašnjom suprugom Miljanom i ćerkom Sarom. U istom gradu, sa svojim suprugom, živi i njegova sestra Jovana, čija je priča takođe vrijedna pažnje.

O njoj više u sledećem nastavku priča o bivšim uspješnim učenicima zvorničke srednje škole koje su objavljene u monografiji “Tragom jednog stoljeća”.

2 Comments

Quiki (nije registrovan)

2 March 2023

Nema rijeci da se opise ovaj mladi covjek, da li je bolji I vrhunski znalac Ili profesionalac, bolji otac I prijatelj, Ali sve u svemu zvornicki ponos I ponos svima Nama koji GA poznaju! ?

Vesna Lukic (nije registrovan)

3 March 2023

Branimir - Bane Kovacevic je izuzetan mlad covek cije je bice sazdano od ljubavi, dobrote, samo - odgovornosti, talenta i jos mnogo toga, sto ga cini plemenitim covekom u najuzvisenijem smislu te reci. Uvek s osmehom na licu, Bane je spreman da iskreno pomogne ako je pomoc potrebna. Veseo po prirodi, cvrsto je vezan za svoju porodicu, sto pokazuje da je uspesna kompletna licnost. Nesto sto se danas retko moze da nadje, nazalost. Srecni smo svi koji ga znamo, jer Bane cini ovaj svet lepsim mestom za zivot. Samo je jedan Branimir Kovacevic, jedan od retkih ljudi cije ime traba da se zapamti - na ponos svih nas, koji ga volimo i postujemo do neba.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
321576849Unesite mišem ovo: 6344