“To je ljubav, slepa sila” Ljiljana Habjanović Đurović

k;k

 

Istinita I potresna priča o tri izuzetne žene i jednom muškarcu koji se umešao u njihove živote i promenio ih za uvek. On je bio mlad knez Danilo, silnik koji je smatrao da može i sme sve što hoće, a one jedna učena i otmena gospođica, Srpkinja iz Trsta, jedna snažna i čestita Crnogorka, koju je još u detinjstvu među drugima izdvojio sam Sveti Petar Cetinjski, i jedna čudesno lepa i veoma neobična devojka, poznata kao „Brđanska Vila“.

„TO JE LjUBAV, SLEPA SILA“ je priča o ljubavi i strasti. O gordosti. Grehu. Osveti. Praštanju. O prihvatanju volje Božje. O slepom odbijanju Njegove nedokučive milosti. Snažna, uzbudljiva i opominjuća

priča o događaju koji je ostao zapisan u hronikama Ostroškog manastira. I o onome što je bilo posle. Priča koja podseća zašto je najgora srpska kletva: Dabogda se osilio!

„TO JE LjUBAV, SLEPA SILA“ priča koja svedoči šta je čovek spreman da uradi zbog ljubavi. Ili zbog onoga za šta veruje da je ljubav. A šta je ljubav? Na ovo večno pitanje svako od junaka ove istinite drame ima svoj odgovor.

„TO JE LjUBAV, SLEPA SILA“ je priča o nemirenju sa sudbinom. I o ceni koju žena mora da plati da ne bi izneverila svoje srce.”

Knjiga koja se čita u dahu, I zbog tematike ali I  stila pisanja  Ljiljane Habjanović Đurović koja majstorski plete priču preplićući istorijske činjenice sa elementima ljubavnih patnji njenih junjakinja, dočaravajući način života u Crnoj Gori sredinom I krajem  19 vijeka. Iako ispisana  na 600 strana  čita se  lako I brzo, ali dugo pamti I pati zajedno sa Danicom, Darinkom I Janom.

Obavezno pročitajte, knjiga koja se pamti, prepričava I preporučuje prijateljima .

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
954713826Unesite mišem ovo: 7469