Jedini ženski košarkaški trener u Zvorniku

1

 

Aleksandra Kovačević je trener najmlađih košarkaša u košarkaškom klubu “Zvornik Basket“. “Radi” sa selekcijom dječaka i djevojica rođenih 2012. godine i kasnije , prenosi im svoje znanje i iskustvo jer je i sama godinama igrala košarku.

Kako nam je rekla potiče iz sportske porodice. Njena majka Slavica svojevremeno je bila košarkašica, ujak Radika Perendić je košarkaški trener kao i njegova dva sina, Slaviša i Srđan, koji “vode” košarkaški klub u Vlasenici.

Zanimljivo je da se i njen suprug Milan bavio košarkom, (nastupao za tadašnji KK “Zvornik Drina”) ali se ljubav nije “rodila” na košarkaškom terenu, već u teretani jer Aleksandra tamo i sada redovno odlazi da ostane u formi.

Završila je Tehnološki fakultet, skoro deset godina radi u “Alumin”i, a na pitanje kako stigne sve da postigne jer je i  majka dvije djevojčiće, Sofije i Doroteje, kaže da je to stvar dobre organizacije i planiranja vremena odnosno određivanja prioriteta.

1

-Treninzi su tru puta sedmično, plus utakmice, ali nije mi teško, naprotiv. Bude umora ponekad, ali unutrašnja satisfakcija mi je rad sa ovom djecom. Svi oni koji žele da treniraju košarku, moraju prvo kod mene,  da nauče osnove ovog sporta, ali i druženja, ponašanja, sportskog duha. Možda je to tako zbog mog ženskog, majčinskog pristupa toj djeci, sa kojom radim polako, strpljivo, igrajući se i učeći, priča Aleksandra koja je jedini ženski košarkaški trener u Zvorniku.

22

Kovačevičeva je bila uspješna i u skijanju, jer je odrasla u Vlasnici, gdje je skijala na Igrištu a ima i nekoliko medalja osvojenih u ovom sportu.

Njen otac Mane Đurić , načelnik Centra javne bezbjednosti Zvornik od 1998. do 2001 godine, sada je u penziji kao i mama Slavica koja je godinama radila kao sekretar u vlaseničkoj skupštini.

33

Stariji kćerka Sofija kojoj je trinaesta godina, najverovatnije, nastaviće porodičnu tradiciju jer već nekoliko godina trenira košarku. Sedam godina mlađa Doroteja dvoumi se između gimnastike koju vježba i košarke na koju dolazi kod mame.

Aleksandra je autoritet za mlade sportiste, vjeruju joj i od nje mogu puno toga da nauče, ne samo o sportu. Slijede njene savjete i uputstva, a ona se raduje svakom njihovom uspjehu, priželjkujući im da ostanu i napreduju u ovom sportu jer kako kaže u Zvorniku ima mnogo talentovane djece koja uz rad i treninge mogu napredovati i ostvariti uspješnu karijeru. Ona je prva” stepenica” na tom dugom putu.

Nije lako raditi u grupi sa tridesetoro djece koja vole košarku, ali se tako stvara podmladak koji je budućnost Zvornika u ovom sportu.O tome govori i njihov promotivni spor koji obavezno pogledajte.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
852143679Unesite mišem ovo: 6186