Kad će novi ministri u Vladu?

1

 

Vlada Republike Srpske biće kompletirana na narednoj sjednici Narodne skupštine u martu, najavljuje premijer.

Tako će ministarstva porodice omladine i sporta, rada i boračko-invalidske zaštite, trgovine i turizma napokon dobiti resorne ministre. Iako se u javnosti o imenima uveliko piše  Radovan Viškoviće kaže, ne želi da licitira.

„O imenima zaista nije korektno da govorimo unapred jer onda se stvara ta slika špekulacije raznim imenima. U suštini onog momenta kad se pojavimo u Narodnoj skupštini tad ćemo i reći imena iako se u javnosti dugo priča o imenima tako dalje i tako dalje“, kaže Višković za ATV.

U ministarsku fotelju trgovine i turizma trebalo bi da sjedne aktuleni narodni poslanik Denis Šulić. On bi na toj poziciji trebao zamijeniti Sevlida Hurtića koji je otišao u Savjet ministara. Šulić kaže, razgovora o tome je bilo. Međutim, da li će biti novi ministar, ne otkriva.

„Bilo je razgovora i oko mog imena ali oko toga i zvaničnih informacija će dati predsjednik naše političke organizacije gospodin Milorad Dodik zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske tako da ne bih ništa dalje komentarisao na tu temu“, kaže Denis Šulić, poslanik SNSD-a u NSRS.

Resor rada i boračko invalidske zaštite trebao bi takođe pripasti SNSD-u.  Nakon ostavke Dragoslava Kabića, Prijedor je dao novo ime, Danijela Egića.  Zvaničnih informacija da li će biti ministar kaže još nema.

„Ja sam prijedlog gradskog odbora SNSD Prijedor. Još uvijek nemam zvaničnih informacija i potvrda da ću biti a i da neću biti i u tom kontekstu se ne bih izjašnjavao“, kaže Danijel Egić, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedor.

Socijalistička paritija dobiće ministarstvo porodice, omladine i sporta. U Ministarsku fotelju trebala bi Selma Čabrić iz Doboja, nakon što je njihov Dado Dogan podnio ostavku. Sjednica na kojoj bi trebalo biti imenovanje još nije održana zbog toga kaže još uvijek ništa ne želi da komentariše.

(Faktormagazin)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
296345871Unesite mišem ovo: 6279