Када је право време за удају?

2

 

Најбоље у касним двадесетим

Према мишљењу многих стручњака право време за улазак у добар и успешан брак су касне двадесете. Жене када пређу лето тридесето, најчешће се суочавају са “несташицом” мушкараца, јер су се многи одавно поженили, неки су разведени, а поједини су већ удовци. У тим годинама жене нажалост добијају и епитет удаваче, а од питања које стиже од најуже фамилије, па до комшилука “Када ћеш да се удаш?” не могу да се одбране.

Наравно последих деценија није ништа ново удати се у 30. години, јер девојке прво желе да заврше факултет, да се запосле, осамостале, па тек онда да уплове у брачну луку. Али ни то није лако, јер после тридесете године, оне су много критичније, не залећу се превише, три пута мере пре него што изговоре судбоносно “да”, па сходно томе теже им је да нађу партнера за цео живот. Према мишљењу многих стручњака право време за улазак у добар и успешан брак су касне двадесете, јер жена тада има самопоуздање, искуство и лакше процењује партнера. С друге стране, ово се коси са биолошким сатом који откуцава, јер не треба заборавити да је по медицини идеално време за материнство 23. година.

Након завршене средње школе, обично се већина уписује на факултет, затим се запошљавају, граде каријеру, имају пријатеље, путују. Многе девојке код нас планирају да се удају тек у 35. години, јер до тада желе да, живе живот.

Да ли је добро удати се у двадесетим?

Младост лудост. Многи парови реше да се венчају у 20-им, јер мисле да је то љубав до краја живота. Међутим у тим годинама они нису ни свесни да брак сем романтике доноси много проблема и обавеза. Зато се дешава да девојке, које су у раној младости стале на “луди камен”, већ у трудесетој пожеле да се разведу.

Предност удаје у тридесетим је то што је жена углавном изградила каријеру, има изграђену личност, зна шта жели, а шта не и наравно може боље да процени момка са којим планира заједнички живот. Улазак у четрдесете женама доноси више самопоуздања, а оне већ знају да процене да нека емотивна веза не води у жељеном правцу. Тада су одлучније и у раскиду. Исто  тако, за мушкарца до којег им је стало спремне су да се боре и не плаше се да кажу шта очекују од партнера.

(Бебац.цом)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
914872563Unesite mišem ovo: 9719