Kako korona ugrožava brakove?

54

 

U vreme izolacije brakovi na velikom testu

U vreme izolacije brakovi sa emocionalno nezrelim partnerima, kao i bračne zajednice koje se održavaju na silu, na velikom su testu i može doći do povećanog broja razvoda, izjavila je za Jutarnji programa TVCG profesorica sociologije na Filozofskom fakultetu u Nikšiću Tatjana Vujović.

Izolacija, kako kaže Vujović, ima veliki uticaj na porodicu, jer je životni ritam svakog čoveka izmenjen. Ljudi su, navodi ona, polovinu vremena provodili van porodice, sada je sve fokusirano na porodicu.

„Pod velikim rizikom su brakovi gde imao emocionalno nezrelih partnera, brakovi koji se održavaju na silu, brakovi koji se održavaju zarad interesa“, ocenila je Vujović, navodeći da ako brak ima pukotinu, ako se na silu forsira, u tim brakovima se i ranije živelo „u nekoj patologiji“.

„Te porodice su i sada na velikom testu, može da dođe do velikog procenta razvoda brakova. U skladnim porodicama, ovo može da bude šansa da se sve popravi“, navela je Vujović.

Nakon pandemije, očekuje se, kako ističe, i veliki procenat razvoda brakova.

Zvanična satatistika pokazuje da je tokom izolacije u porastu i porodično nasilje, upozorila je Vujović u programu RTCG.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
251837946Unesite mišem ovo: 8847