Kijanu Rivs - Mrzim ovaj svijet... ja biram drugačiji put'

1

 

Popularni holivudski glumac Kijan Rivs ne istupa često u javnosti, no kada se to desi, njegove riječi odjeknu siloviti i obično izazovu brojne reakcije. Tako se desilo i nakon njegovog posljednjeg javnog nastupa, koji su prenos svjetski mediji:

- Mrzim svijet u kojem muškarci oblače svoje žene kao prostitutke, otkrivajući sve što treba da bude sakriveno. Svijet gdje nema koncepta časti i dostojanstva. Gdje žene neće djecu, a muškarci ne žele porodicu. Gdje klinci sebe smatraju uspješnim dok se voze u kolima koja im je tata kupio. Gdje neko sa malo moći ponižava sve ostale. Gdje licemjeri viču da vjeruju u Boga, sa flašom alkohola u ruci i odsustvom razumijevanja religije. Gdje se skromnost smatra manom. Gdje su ljudi zaboravili ljubav, već samo gledaju kako da se okoriste od partnera. Gdje momčići u klubovima ispijaju novac svojih roditelja uz primitivne zvuke i odvratne grimase, a djevojčice se zbog toga u njih zaljubljuju.

Gdje se muškarci i žene još dugo neće razlikovati i gde se sve to naziva slobodom izbora. Ja to jednostavno ne mogu da prihvatim. Ja biram drugačiji put! - poručio je Rivs.

Mnogi će se zasigurno složiti s njim, ali mnogi i neće... U svakom slučaju, prostor za polemike je otvoren!

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
923546817Unesite mišem ovo: 7781