Kirilo Kićo Vidaković

k

Glumac, fudbaler i skakač sa staroga mosta

Zbog njegovog mladolikog izgleda, malo ko bi rekao da je Kićo Vidaković, već skoro dvije godine, u penziji. Sav svoj radni vijek proveo je u fabrici glinice, a sada mu je žao što nije završio Vojnu akademiju koju je napustio zbog nekih drugih izazova u životu.

Kićo je bio jedan od predratnih skakača sa starog mosta i rado se sjeća tih
godina.

- Skakao sam sigurno jedno desetak godina, ljetnjih dana, sa mosta u Drinu. Negdje od 1975. do 1986. godine dok se nisam oženio, posle mi žena više nije dala, bilo je strah da mi se šta ne desi. Bilo nas je više, poput braće Ikonića, Ljube i Bože i još mnogih drugih. To je za nas bio izazov, avantura, takmičenje, uživanje. Pored Drine sam odrastao, nije bilo straha, rijeku smo dobro poznavali. Žao mi je što je pokušaj obnavljanja skakanja sa mosta propao nakon tragične smrti Slovenca Bevsa  2016.godine, ali vidjelo se da neće dobro završiti jer se ne skače pod pravim uglom i raširenih ruku, priča on.

Vidaković je bio talentovan fudbaler.Tri godine, od 1975. do 1978. godine je igrao u FK “Drina”,a nakon rata sa Radom Perićem osnovao je pozorište u Zvorniku i glumio u njemu.

m

Od osnivanja prvog pjevačkog društva “Izvornik” je u njemu”. Pjeva,nastupa sa ostalim članovima na raznim manifestacijama, takmičenjima,putuje, lijepo se druže. Nije mu teško da zbog nekog nastupa dodje iz Novog Sada gdje je u poslednje vrijeme sve češće ,jer mu tamo porodica,supruga i sada već odrasla djeca.

- Čekao sam da odem u penziju da mogu da više budem sa njima, pa sam sada pola tamo,pola ovamo,ali Zvornik je moj rodni grad i nikada odavde neću otići jer me vežu prijatelji, Drina, uspomene, “Izvornik” i još mnogo toga kaže Kićo , aktivan i sada , kao nekada u mladim danima kada je bio čest gost u hotelu “Drina” u kome je šef bio njegov stariji brat Božo koga se kao dobrog ugostitelja rado sjećaju mnogi Zvorničani.
 

3

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
521678349Unesite mišem ovo: 9151