Korona uništila i Milanine pite

dg

 

Korona i problemi koje je sobom donijela uništila je i zatvorila veliki broj preduzeća i privatnih firmi, a naročito male preduzetnike. Prema nekim podacima više od 600 preduzetnika  je, zbog korone i teškoća u poslovanju njome prouzrokovanim u BiH, stavilo katanac na bravu.

Korona je naročito pogodila ugostititeljski sektor kao i neke uslužne radnje, medu kojima je bila i jedna koja je pravila, možda i najbolje pite u našem gradu.

Nalazila se u blizini osnovne škole i pite od sira, mesa i krompira, kao i jabuka  kupovali se ne samo učenici već i  mnogi drugi Zvorničani. I zbog ukusa, ali i cijene od jedne KM koja se godinama nije mijenjala.

Pite male, u obliku kruga ili zvrka pravila je Milana Stanišić, a pomagao joj je suprug Goran koji ih je raznosio po preduzećima i ustanovama iz kojih su ih radnici rado poručivali.

Kako nam je jednom prilikom rekla Milana, radnju je morala zatvoriti jer su troškovi i obaveze bile veće od zarade. Naročito kada je nastava u školama obustavljena, odvijala se na daljinu, a djece nije bilo da na odmoru požure kod nje po užinu.

Lokal u kome je Milana radila i dalje je prazan, mada mnogi koji su voljele njene pite nadaju se da će opet kada tuda prođu osjetiti njihov miris i da će se ona vratiti da ih ponovo pravi.

Iako u Zvorniku ima dosta pekara, njene su ipak bile drugačije, tako male su baš bilo slatke i ukusne.

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
586937124Unesite mišem ovo: 2132