LJiljana Toholj: Jedina načelnica odjeljenja u gradskoj upravi

22

 

Od prije tri mjeseca na čelu odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti  nalazi se Ljiljana Toholj koja je istovremeno jedina žena, načelnica jednog odjeljenja u gradskoj upravi. Funkcija važna i  odgovorna čega je ona i sama svjesna.

-Odjeljenje je jako široko, obuhvata više različitih  oblasti života koje su jako važne za grad i njegove stanovnike. Od privrede, poljoprivrede, društvenih djelatnosti koje podrazumjevaju osnovno kao  i predškolsko obrazovanje, odnosno osnovne i srednje škole, kulturu, nevladine organizacije, civilni sektor. Treba sve to izbalansirati, koodinirati, prisustvovati brojnim sastancima i odgovoriti mnogim drugim obavezama vezanim za rad odjeljenja  koje ima širok dijapazon rada.Odjeljenje ima 26 radnika, jer obuhvata i industrijsku zonu u Karakaju, priča načelnica koja je prije dolaska na tu  funkciju šest i po godina provela u ovom odjeljenju kao samostralni stručni saradnik za pitanja mladih, rodnu ravnopravnost i NVO.Čast joj je, kaže,  bilo što je radila sa Milanom Cvjetinovićem,od koga je mnogo toga naučila i izazov da se  dokaže na  ovoj rukovodnoj funkciji. 

k;k

Drago joj je što su je kolege na novom radnom mjestu dobro prihvatile i podržale, to joj puno znači jer joj je  jako važno da ima dobru komunikaciju sa njima.

Iako su gradskoj upravi brojne pripadnice ženskog pola na odgovornim i rukovodnim  mjestima, (šefice službi i odsjeka )Toholjeva je jedina žena tog ranga-načelnica  odjeljenja.

Na naše pitanje da li će njena vrata biti otvorena za građane i njihove probleme potvrdno odgovara.

“I pored dosta obaveza i preopterećenog  radnog dana, uvijek nađem  vremena za svoje sugrađane i njihove probleme. Ako ne mogu sama da ih riješim konsultujem se sa zamjenikom ili gradonačelnikom. Znam puno ljudi, oni mene tako da  imamo dobru konekciju, a kroz ranije poslove koje sam radila stekla sam  veliko iskustvo  na uočavanju i riješavanju raznih problema”.

Za one koji ne znaju LJiljana Toholj je prvi posao dobila u Televiziji Zvornik kao novinar, a  kasnije je bila i direktor ove medijske kuće. Prije dolaska u gradsku upravu bila je zaposlena u turističkoj organizaciji Zvornik.

Elokventna, uvijek elegantna, ljubazna, predsretljiva, ali  odmjerena, prava dama,  Ljiljana Toholj, nova  načelnica ne želi da se previše medijski eksponira, već da povjereni posao radi najbolje što može i u saradnji sa kolegama doprinese što boljem funkcionisanju  povjerenog joj odjeljenja i gradske uprave Zvornik.

Poznavajući je tolike godine ne sumnjamo da će tako i biti. Uzgred rečeno, primjetili smo da je  kancelariju u koju se “uselila” dobijanjem novog posla, uljepšala  žena s ukusom, uklonivši  razne  predmete  koje su se u njoj godinama ranije skupljali, što pokazuje njenu energičnost i riješenost da uredi i neke druge stvari …

 

 

 

 

 

3 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
127358964Unesite mišem ovo: 5355