Љубивоје Ршумовић : “Два Јаја на око“

f

 

Истакнути дјечији писац и пјесник Љубивоје Ршумовић објавио је своје најновије дјело, књигу “Два Јаjа на око“, у издању издавачке куће “Лагуна.

Према рјечима представника “Лагуне“, књига садржи пјесме и приче из живота аутора које су настале разним поводима: као записи на папирима са путовања, са разних свечаности, мање познате и појединачно објављиване пјесме из часописа, сјећања, размишљања.

“Оно што биљежим на рачунима из самопослуге, док возим кола. Па после не могу да прочитам свој свракопис. Али много пута, као што ћете прочитати у овој којештари, ја сам га одгонетнуо“, навео је Ршумовић о овој “којештари за неочешљане мисли“.

Ршумовић додаје и да је ово дјело намјењено најширем кругу читалаца - “од младих људи из основних школа, преко младих људи момачког доба, па све до младих људи зрелог доба“.

“То значи да сам се сасвим уозбиљио у тврдњи да нема теме о којој не бисмо равноправно разговарали и са дјецом и са пензионерима“, закључује Ршумовић. Поред тога што доноси увид у мање познати дио ауторовог приватног и јавног живота, књига садржи и фотографије и записе из личне архиве аутора.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
438972615Unesite mišem ovo: 5313