Majka i sin - frizeri

a

 

Farbaju se žene, ali sve više i muškarci

 

U Zvorniku ima oko četrdesetak frizerskih salona, i često se otvaraju novi jer posla očito ima. Pripadnice ženskog pola vole da se uljepšavaju i da imaju sređenu frizuru, a u poslednje vrjeme sve više njihove usluge koriste i muškarci. I to ne samo ono uobičajeno, šišanje, nego i izvlačenje pramenova, farbanje , a za njih postoje specijalne blaže farbe, otkivaju nam u frizerkom salonu “Bošnjaković”, majka i sin, Slavka i Slavko koji već godinama zajedno rade. 

Interesantni su zbog toga , a kako  Slavka kaže, njen jedinac je  od malena pokazivao interesovanje za ovaj posao. Osim što je završio školu za frizere u Loznici i kod nje je učio zanat, a sada je tražen i poznat frizer.

-Slavko radi i muške i ženske frizure, ja sada manje muške, ali  uskočim kad zatreba. U suštini narod se frizira, posla ima, mada je sada više salona, nego kada sam ja počinjala. Najviše se traži izvlačenje pramenova i sjenčenje kose. Uznapredovala je tehnologija i u proizvodnji farbi za kosu, njihovog hemijskog sastava, one su sada blaže, ima ih i na bazi bilja, priča Slavka.

b

-Polako se  vraća mini val, iz mode izlazi ravno šišanje, glačanje, ravnanje, pojašnjava nove tendencije u friziranju Slavko koji redovno ide na seminare, obuke, prati nove tendencije u ovoj oblasti,
  
Od Bošnjakovića  saznajemo da mladji muškarci najčešće traže šišanje i friziranje po uzoru na poznate fudbalere, a žene na popularne pjevačice, glumice. Pad standarda i konkurencija utiče na obim posla, ali oni svoj rade na najbolji način, trudeći se da iz njihovog salona mušterije izađu zadovoljne i ponovo se vrate. 

333
 

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
829415763Unesite mišem ovo: 9536