Mali maturanti

3

Lijepi kao (sa)slika

Maj je mjesec maturanata, kako onih svršenih srednjoškolaca tako i osnovaca, a sada imamo i one najmlađe koji završavaju boravak u vrtiću i na jesen polaze u školu. Na više mjesta u gradu postavljeni su panoi na kojima se nalaze fotografije
malih maturanata i rijetko ko prođe da ne pogleda te ljepotice, obučene i u pozi pravih princeza, i njihove vršnjake, “slatke kao med”.

2

Tina, Una, Teofana, Helena, Milan , Stefan, Vukašin i ostala djeca čije se slike i imena nalaze na panoima, na ovaj način opraštaju se od obdaništa jer ih čeka škola, mada su i u njemu puno toga naučila i dobro se za nove obaveze i izazove pripremila. Za svoje drugare ,roditelje i vaspitače 30. maja održaće svoj završni, oproštajni koncert na kome će pokazati dio onoga što su naučila u vrtiću.

-Oni su sa nama do kraja maja mjeseca, mada će neki od njih kada krenu u školu koristiti našu uslugu produženog boravka. U slučaju da njihovi roditelji rade i ne mogu doći po njih nakon nastave mi ćemo to činiti, a u našim prostorijama, sa vaspitačima radiće domaću zadaću, kaže direktor PU “Naša radost” Vukomir Stanković. On ističe da su imali tri odjeljenja malih maturanata u gradu, i 11 u seoskim mjesnim zajednicama.

1

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
678514293Unesite mišem ovo: 7476