Martina - bakina najveća sreća i inspiracija

k;k

 

Vjerovali ili ne, ovaj predivni komplet za svoju unukicu, četvoromjesečnu Martinu, isheklala je njena baka Milkica Tadić.

Oni koji su vidjeli ovu preslatku  rozu haljinicu, traku za glavu i “cipelice” u tonu, kao i odgovarajući heklani  šeširić oduševljeni su ovim ručnim radom, i istovremeno iznenađeni što njena baka Milkica,  inače sekretarica gradonačelnika, zna to da radi.

nbmbm

Na naše pitanje otkada zna da plete i hekla, i od koga je naučila Milkica kaže da je učila od majke Branke, i da zna sve da radi od ručnih radova. Sada kada je od starijeg sina dobila unuku, Martinu, ima posebnu inspiraciju.

I prabaka Branka takođe za ovu ljepoticu plete suknjice, trakice, džemperčiće  tako da je već prava mala manekenka koja neće morati ni kasnije da brine za unikatnu garderobu.

11

Unuka je Tadićima  velika sreća, a i pored dosta napora na poslu, (Milkica često zna da ostane i van radnog vremena kada je kakav sastanak ili službena posjeta u pitanju), ova naša vrijedna i kreativna sugrađanka nađe vremena i za ručni rad.

Jedva smo je uspjeli nagovoriti da pristane da ovo objavimo, jer ovako nešto lijepo zaslužuje da se zabilježi i vidi, a posebno raduje što savremene žene nisu zaboravili tradicionalne vještine poput heklanja, pletenja, vezenja…

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
598264317Unesite mišem ovo: 2814