Миомир Петровић: Средишња пустиња

22

 

-Писац Миомир Петровић објавиo  нови роман "Средишња пустиња" о београдском професору филма који предавајући у Емиратима упада у невољу која пријети да му угрози каријеру и друштвени статус, саопштила је издавачка кућа Лагуна.

Петровић је изјавио да је роман писао приликом свог боравка у Дубаију, оставивши по страни рукопис на коме је до тада радио, да би "чулне фасцинације, нова и неиспитана сирова искуства ухватио док су још увек свјежа, док пулсирају".

Према његовим рјечима, "Средишња пустиња" није роман о Емираћанима колико о Србима и Хрватима, "сервилним Индијцима и Пакистанцима, обездушеним Енглезима и бјелим Африканерима, симпатичним Нигеријцима, спетљаним Филипинцима, уображеним Арапима, душевним Либанцима… "

"Речју, о Вавилонској кули која нуди глобализам. На месту које се чини најмање погодним за било какав живот - бескрајној неплодној пустињи", истакао је Петровић, писац романа "Лисичје лудило", "Галеријеве ватре", "Бакарни бубњеви" и других.

Лагуна је саопштила да је Петровић као "елегантни прозаиста и пажљиви посматрач сложене стварности" пренио у новом роману "атмосферу личне и глобалне пустиње 21. века", дајући приказ живота у Емиратима и неочекиване описе флоре, фауне, музике, обичаја, џамија и свега онога што чини тај свијет.

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
294873516Unesite mišem ovo: 3931