“MUKE”

k;k

 

Piše: Mirjana Mićić

Kontam nešto ovih dana, nije ni malo lako muškarcima u ljetnjim danima. Em što sunce u glavu udara, em se žene razgolitile i na ulici i plaži pa valja to izdržati.  Prolaze gradom razne dame, mlađe i starije, neke  skoro polugole, otkrivenog stomaka, pupka, pocijepanih mini, mini šorceva iz kojih   guza samo što ne ispadne.

Podsjeti me to na nekadašnji vic: Nekada od gaća nisu dupe mogao da vidiš, sada od dupeta ne vidiš gaće”, jer su ove tange tako male, skoro nevidljive. Ni helanke nisu bolje,  uske, tijesne,  često providne, izazovne, sve se ocrtava i počesto  ljulja na sve strane, a muškima oči samo što ne ispadnu.

Čudo da zbog  ovih vrućina i vrelih pogleda  nema više srčanih udara, jer raste li raste im pritisak dok gledaju žene raznih godina, visine, širine, sa dubokim dekolteima i izrezima, golim leđima, biciklističkim  i kratkim pantalonicama koje ne ostavljaju puno mašti na volju.

Nisam ljubomorna na mlade i lijepe žene, naprotiv i sama volim da vidim i da se okrenem za dotjeranom, elegantno obučenom damom  ili kakvom dugonogom, dugokosom  sugrađankom koja kao da je sišla sa manekenske piste, ali neke bi baš i mogle da se malo pogledaju u ogledalu prije izlaska.

Doduše ukusi su i kriteriji ljepote različiti, mada nekima ipak  treba odati priznanje za nemanje kompleksa,  dok su  muškarci zbog žena na slatkim mukama. Za utjehu ako ne mogu da ih imaju mogu bar da gledaju, a ima se šta vidjeti. Kao u onoj pjesmi Gorana Bregovića: “A ona voli ljeto jer se tada nose ljetne haljinice, svaki džukac vidi noge (dude, guzu) moje curice”.

I tako, muški  bi  da upecaju koju “ribu”, ribari pravu - jer  u Drini ima dosta riba, a pojedini mjerkaju prolaznice na stazi i ponekad glasno, nekad tiho komentarišu šta vide .Mada ovi današnji muškarci nešto i nisu od konkretne “akcije”, sve je više neudatih žena, jer pojedine pripadnike jačeg pola  više interesuje šta je novo na  telefonu nego pored njih.

Tekst shvatite kao šaljiv, nikako ne na uvrijedljiv način,da se malo  opustimo i nasmijemo  na naš i muški račun…

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
972315486Unesite mišem ovo: 7724