Мухарем Баздуљ- два нова романа у једној књизи

aa

 

Представљање књиге у коју су стала два кратка романа „Цијели дан киши у Загребу / Сарајевски гробови“ Мухарема Баздуља, у издању куће „Службени гласник“, одржано је  у књижари „Геца Кон“ у Београду.

У првом роману „Цијели дан киши у Загребу“ преплићу се догађаји из Травника, Сарајева и Загреба. Предратна, ратна и послијератна дешавања временски дефинишу причу, док се садржај распетљава као прави трилер, чија је окосница убиство.

Други кратак роман „Сарајевски гробови“ почиње у Београду, а прича се гради кроз ауторов однос са мајком, лична сјећања и реконструкцију на догађаје и породичну историју, које обликују спољашња дешавања, али и дубоки унутрашњи сукоби.

 

„Чини ми се да сам створио динамичну и брзу причу у оба романа, кроз један класичан крими заплет где се води истрага о убиству за „Цијели дан киши у Загребу“ и трилер је основа за „Сарајевске гробове“. Прича је тако написана да читаоца стално вуче шта ће се десити даље, увуче их у радњу. Мислим да је занимљиво публици која воли трилере, напетост“, оценио је Баздуљ и додао како су овде два романа заједно у једној књизи у сличним жанровима.

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
518394726Unesite mišem ovo: 6418