Na evidenciji 3.881 nezaposlenih osoba

2

 

Na kraju prošle godine na evidenciji zvorničkog zavoda za zapošljavanje  bilo je evidentirano 3.881 osoba koje traže posao.

U toku 2021. godine  sa evidencije je, zbog dobijenog posla, brisano 1.163 lica. Ali bilo je i onih koji su se baš te godine prijavili na biro jer su u međuvremenu ostali bez posla zbog zatvaranja preduzeća ili drugih razloga.

Kako nam je rekao Aleksandar Krsmanović rukovodilac Zavoda za zapošljavanje- filijala Zvornik, neki radnici poput onih iz “Globala” koji je zatvoren su brzo našli novi posao, a ostali i iz drugih firmi, nakon prijave na  biro dobijaju određenu mjesečnu naknadu.

1

  • Ima tabela koliko ko dugo na osnovu radnog staža  može da prima naknadu sa zavoda, ona iznosi 470 KM za sve bez obzira na školsku spremu, kaže Krsmanović.

On očekuje  da će 80- tak osoba prijavljenih na zavodu uskoro dobiti posao u kompaniji “Alumina” na osnovu raspisanog konkursa, a ima najava da će jedna firma iz Njemačke u Karakaju otvoriti svoj pogon u kome bi se moglo zaposliti  300 radnika.

3

U toku je javni poziv i za programe Zavoda za zapošljavanje RS za više kategorija, koji je  otvoren do 7. marta 2022. godine. Radi se o programu zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi kao i djece poginulih boraca, demobilisanih boraca, RVI, pripravnika i drugih o čemu se detaljnije možete informisati na sajtu Zavoda za zapošljavanje Zvornika i RS.

10

Na evidenciju zvorničkog biroa će ovih dana i neki od radnika jedne prodavnice u “B” blokovima, koja se zatvara, a na njenoj lokaciji će biti otvorena još jedna kladionica. Kako smo nezvanično saznali vlasniku prodavnice se zbog slabe zarade više isplati da prostor izda, nego da prodavnica nastavi da radi.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
718546923Unesite mišem ovo: 7311