NAJZAD: PRODAJE SE PROSTOR NEKADAŠNJE KNJIŽARE

fhf

 

Već više od jedne decenije  u zgradi Zmajevac u prizemlju je  prazan  prostor nekadašnje knjižare.Staklo na nekim  mjestima napuklo, prostor zapušten jer godinama stoji napušten, mada je u samom centru grada. 
 

Najzad je taj veliki poslovni prostor ponuđen na prodaju jer je na poslednjoj sjednici gradske skupštine  donesena odluka   o  prodaji na licitaciji, poslovnog prostora u zgradi „Zmajevac B“, površine 125,50 kvadrata.Predviđena cijena je 193.792 KM, što je nešto više od 1.500 KM po kvadratu.
 

Kako piše Infobirač, predsjednik Kluba odbornika SDS-a u lokalnom parlamentu Bojan Lukić  nije podržao ovu odluku jer smatra da je  nelogično da se po ovoj cijeni prodaje poslovni prostor na najboljoj lokaciji u gradu.
 

– Sumnjamo da se već unaprijed zna ko će biti kupac ovog lokala. Nalazi se u centru grada, u najprometnijem dijelu. Idealan je za bilo koje vrste djelatnosti, ugostiteljske, bankarske, a prodaje se za samo 1.500 KM po kvadratu. U toj zgradi kvadrat stana vrijedi najmanje 2.000 KM. Iz toga se već vidi da cijena koja je ponuđena na licitaciju nije realna. Taj poslovni prostor na takvoj lokaciji vrijedi preko 4.000 KM po kvadratu. Zato i nismo podržali tu odluku, ja sam sve ovo obrazložio odbornicima, ali oni glasaju onako kako im se naredi – tvrdi Lukić i dodaje da se na ovaj način nanosi direktna šteta gradskom budžetu.

U Odluci o prodaji nekretnine stoji da pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja na ime kaucije uplate 10% od početne prodajne cijene, odnosno nešto više od 19.300 KM, koja nemaju dospjelih, a neizmirenih obaveza prema budžetu Grada Zvornika i koja se do predviđenog roka prijave za učešće na licitaciji.
 

“Licitacija će se održati ako se na licitaciju prijave najmanje dva učesnika. Ukoliko se na licitaciju ne prijave najmanje dva učesnika licitacija će se ponoviti” – stoji u odluci.
Grad Zvornik je nosilac prava svojine na predmetnoj nepokretnosti. Postupak licitacije cprovešće komisija za licitaciju, koju imenuje gradonačelnik.

 

Oglas o raspisivanju licitacije za prodaju ove nepokretnosti  će se objaviti u dnevnim  novinama ''Glas Srpske'' i na oglasnoj tabli grada Zvornik.
Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u ''Službenom glasniku grada.

S obzirom da se radi o atraktivnoj lokaciji i povoljnoj cijeni ne sumnjamo da će ovaj prostor lako I brzo dobiti kupca.Ko će to biti  i za šta će služiti vidjećemo, ali bilo je krajnje vrijeme da se  riješi namjena ovog lokala jer je umjesto ukrasa grada postao ruglo.

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
175934862Unesite mišem ovo: 1381