Od kurira do direktora

11

 

Nedavno smo pisali o dugogodišnjim, vječitim direktorima zvorničkih javnih preduzeća koje, izgleda, samo penzionisanje  može spriječiti da to budu do kraja života.

 Tako se iduće godine očekuje odlazak u penziju rekordera  po dužini direktorkog staža, (29 godina), Vukašina Nikolića, a prije njega u avgustu mjesecu ove godine sa mjesta prvog čovjeka Doma za stara lica u Kiseljaku otići će višegogodišnji direktor  

Zoran Radosavljević koji je na ovom mjestu više od deset godina. Prvo je bio imenovan za direktora Doma za nezbrinutu djecu, a kada je on promjenio namjenu i preuređen  u Dom za stara lica, od  2011. godine nalazio se i dalje na rukovodećem mjestu, samo sa novim riješenjem.

Nasljediće ga Boško Vasić koji je do sada radio kao kurir odnosno dostavljač pošte u gradskoj upravi. U međuvremenu je završio (privatni)  Ekonomski fakultet i s obzirom da živi u Kiseljaku sada će mu tamo  biti i radno mjesto.

U gradskoj upravi su nam rekli da tamo  više tamo ne dolazi, da je u Kiseljaku gdje se uvodi u posao.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović nam je kazao da Vasić još nije imenovan za direktora Doma, da to moraju uraditi odbornici na nekoj od narednih skupština, potvrdivši samo da Radosavljević ide u penziju u avgustu  mjesecu ove godine, i da je Boško kandidat za to mjesto.

S obzirom da je javna tajna kako se ne samo u Zvorniku imenuju direktori lokalnih preduzeća (po stranačkom ključu), sasvim je sigurno kako će  proći i ovaj izbor.

Nemamo ništa lično protiv Boška Vasića, naprotiv, lijepo je kada se neko uz rad školuje, obrazuje i napreduje na poslu, ali zar baš mora ovako. Podsjećamo da je njegov otac svojevremeno, do penzionisanja, bio vozač predsjednika opštine. Nisu ovi Vasići jedini koji porodično se zapošljavaju u lokalnoj upravi, ima tu još itekako slučajeva nepotizma i naglog napredovanja pojedinaca, od vatrogasca ili obezbjedjenja do savjetnika itd.

1 Comments

Anonimni (nije registrovan)

15 June 2022

"Drago" nam je da Zvornik grad postaje rasadnik uspjesnih kadrova. Poslije gimnazijalaca savjetnika clana predsjednistva i predsjednice republike na red dodjose vozac direktor JZU bolnica, brico savjetnik, preduzimac savjetnik, da ne zaboravimo poslanika "boksera" i druge vrlo uspjesne na nivou lokalne zajednice. Nije kurir kriv sto je napokon postao kadar SNSD po zavrsi kao direktor, a gdje su nam silni kadrovi iz distribucije koji se jos hvale kupljenim diplomama. Mali je prostor da se nabroje svi, komandir vatrogasne sa diplomom dif-a itd. itd.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
437651829Unesite mišem ovo: 9429