Od odbornika do poslanika

2

 

Za neke Zvorničane, slabije upućene u kadrovsku  i stranačku situaciju na terenu, iznenađenje je bilo kandidovanje odbornika i šefa zvorničke filijale za zapošljavanje,  Aleksandra Krsmanovića za narodnog poslanika. Možda i njegov visoka pozicija na odborničkoj listi SNSD-a  sa ove izborne jednice i veliki broj osvojenih glasova, ali za one koji bolje poznaju stanje stvari u ovoj partiji i Krsmanovića i nije. Kako nam je rekao ovaj budući narodni poslanik njega je za ovu poziciju izabrao i predložio lično predsjednik GO SNSD Zvornik i aktuelni gradonačelnik, Zoran Stevanović.

-Nisam to tražio, ne namećem se, nije to moj stil, zadovoljan sam bio i dosadašnjom pocizijom, ali ja sam vojnik partije i postupam po njenom naređenju. Vodim mjesni odbor SNSD-a u Karakaju, to je moja baza, napravio sam dobru priču tamo i možda je to doprinjelo mojoj kandidaturi i osvajanju poslaničkog mandata, priča Krsmanović.

Dodaje da još nisu poznati konačni rezultati izbora, ali da je on, za sada, drugi po broju glasova. Po nezvaničnim podacima neznatno “vodi” ispred stranačke koleginice Sandre Erkić. Možda će oboje u NSRS, što zavisi od  odluke Zorana Stevanovića da li će ili neće napustiti mjesto gradonačelnika i prihvatiti osvojeni direktni poslanički mandat.

3

Krsmanović kaže da je svjestan toga da je biti poslanik odgovoran i ozbiljan zadatak, da će imati dosta novih, dodatnih obaveza , ali da ima podršku glasača, partije i porodice i da se ne boji novih izazova u životu.

-Ostaću šef filijale za zapošljavanje u Zvorniku jer to nije u sukobu  interesa sa poslaničkom funkcijom i vratiti odbornički mandat . Raspitao sam se kojim danima  se sjednice NS RS održavaju, a nadam se da će mi neki prethodnici savjetima pomoći da se što brže uhodam. Vidjećemo kako će sve funkcionisati, priča Krsmanović kome je, napominje, najvažnije da se nađe običnom čovjeku i pomogne koliko je to u njegovoj moći.

“Za mene nikada nećete čuti da sam nekoga prevario, uzeo ili tražio nešto, trudim se da uvijek radim čestito i pošteno i da kroz sadašnji posao koji obavljam budem na usluzi ljudima”.

3

Budući poslanik Krsmanović ima 39 godina, oženjen je, otac  dva sina. Sandra Erkić osim što je stranačka bila mu je i radna koleginica jer je zaposlena u gradskoj upravi u kojoj je radio i on  prije  postavljenja za rukovodioca filijale za zapošljavanje. Nova, mlađa lica zamjenila su dosadašnje dugogodišnje poslanike, poput Dušice Šolaje , Lazara Prodanovića i Obrena Markovića koji će možda ipak u PS BiH, ako Višković bude ponovo premijer.

Krsmanoviću želimo puno uspjeha na novom “poslu”, da se ne uobrazi i otuđi poput nekih njegovih prethodnika, jer je do sada, bar u kontaktu sa medijima, bio kooperativan i uvijek dostupan I pristupačan. 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
635419287Unesite mišem ovo: 1371