Od sporta do privrede i politike

1

 

Najbolji zvornički rukometaš

Zvornik je uvijek imao dobre sportiste u raznim sportovima i onim individualnim i kolektivnim, a dosta njih su, svojim rezultatima, se upisali u istoriju grada. Jedan od njih je i Dragan Kojić. On je, zasigurno, najbolji i najtrofejniji zvornički rukometaš o čemu svjedoče mnoge medalje, priznanja, prvenstva RS koje je osvojio sa svojom ekipom.

11

Rukometom se počeo baviti još 1984. godine, i prije nego što je zaigrao u zvorničkoj “Drini” nastupao je za rukometne klubove iz Malog Zvornika, Loznice, Topole, Bijeljine.

- Klub smo obnovili odnosno ponovo osnovali 2000. godine. U njemu sam ostao sve do 2014. kada sam se povukao iz sporta. Bio sam kapiten tima, pa trener, jedno vrijeme i sekretar, priča Kojić koji je uporedo sa sportskom pravio i poslovnu karijeru . Bio je zaposlen u fabrici glinice “Birač” u kojoj je bio i predsjednik sindikata, a pred njeno napuštanje prije deset godina, i pomoćnik generalnog direktora.

3

- Proglašen sam za sportistu opštine i za najboljeg sportskog radnika, sa “Drinom” šest- sedam puta osvojio prvenstvo RS, igrali u Premijer ligi BiH. Bilo je i ima i sada talentovanih rukometaša, mada bi mnogi prije u fudbalere ili neke druge finansijski isplativije sportove. Sport mi je donio dosta novih poznanstava, druženja što je od neprocjenjive vrijednosti, putovanja, takmičenja, i kada bih se ponovo rodio ponovo bi se sportom bavio, kaže Kojić. On svoj djeci preporučuje da se bave nekim sportom jer je to dobro i za um i tijelo, a po njemu talenat je samo deset odsto uspjeha, sve ostalo je rad i samo rad.
 

4

Kojić je bio i direktor preduzeća “Daž” koje je sad u stečaju, a bio je kandidat SDS za gradonačelnika na izborima 2016. godine.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
624571389Unesite mišem ovo: 3169