Одборници СДС-а гласали против одлуке да се Зори Видовић додијели највеће градско признање

1

 

Одборници Скупштина Града Зворника су на посљедњој сједници донијели одлуку да највеће градско признање буду додијељено Зори Видовић, актуелном министру финансија у Влади Републике Српске. Три одборника Српске демократске странке су гласала против ове одлуке истичући да се ради о политичкој одлуци.

Бојан Лукић, предсједник Клуба одборника СДС-а у локалном парламенту каже да су овом одлуком деградирани остали награђени који су по свом хуманитарном и друштвеном раду много више учинили за Зворник.

 – Затражио сам да се одвојено гласа за сваку награду јер бисмо ми као странка подржали свe друге награђене осим Зоре Видовић. Нису нам то дозволи те смо гласали против комплетне одлуке како бисмо указали да је одлука да се највеће градско признање додијели Зори Видовић политичка. У објашњењу су навели да је помогла бројне пројекте, предузећа, а ми постављамо питање да ли дала свој новац? То је државни, наш новац. Са друге стране, то није приватно министарство нити је она на тој позицији да нас дијели по било ком основу и додјељује новац како она хоће. То је новац свих нас и једнако треба да улаже у све градове и општине. Поред тога, она је члан Владе РС, дакле Влада додјељује новац, а министарство га само просљеђује, што значи да је за те пројекте значајнија влада него један министар. Уједно, овом одлуком деградирали смо искрене хуманитарце који су дали свој новац за бројне пројекте – тврди Лукић.

Он је навео да ту мисли на добротворе Драга Вуковића и Нурифа Чивића.

 – Драго Вуковић је дао својих 400.000 КМ за фискултурну салу у Тршићу. Ја не знам да ли је ико у Зворнику у посљедњих 20-30 година дао толико за неки сличан пројекат. Драго Вуковић добитник је Сребрне медаље Станко Николић за допринос побољшању услова образовања града Зворника, дакле важнија је министарка која даје државни, дакле наш новац, него овај изузетни хуманитарац. Бронзану медаљу Станко Николић за допринос развоју хуманитарних организација добио је Нуриф Чивић, који је само у току једне године уручио помоћ, коју је реализовало његово хуманитарно удружење углавном у Зворнику и Подрињу, која је износила више од 200.000 КМ. Мислим да су ови подаци најбољи показатељ да одлука да се највеће признање додијели Зори Видовић јесте политичка – истиче Лукић.

Он је додао да се боји да ће на овај начин бити обезвријеђена градска награда.

 – Зато нам се и десило да је прије неколико година покојни професор историје и колекционар Зоран Ивановић пронашао на бувљаку ово највеће градско признање које било је додијељено Јевту Суботићу и откупио га за 250 динара. Стога смо на сједници и покушали да укажемо да је то политичка одлука и да ће обезвриједити ову награду – рекао је Лукић те поновио да подржава остале награђене.

(Инфо Бирач)

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
486329157Unesite mišem ovo: 5235