Održana 23. sjednica Skupštine grada Zvornika

fhf

 

Na sjednici gradske Skupštine donesena je Odluka o prihvatanju zaduženja grada Zvornika u iznosu od 11.000.000 KM kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekte „Izgradnja vodovoda Zapad“ i „Rekonstrukcija vodovoda Kozluk“ po „Projektu modernizacije vodnih i sanitarnih usluga“. Projekti će se dijelom finansirati i iz sredstava grada u iznosu od 2.370.000 KM.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović istakao je da su ovo najpovoljniji uslovi koji mogu da se nađu na tržištu kao i da se očekuje da će radovi biti završeni u roku od godinu i po.

Za potrebe obezbjeđivanja površina za izgradnju javnog parkinga usvojene su dvije odluke, jedna se odnosi na kupovinu nepokretnosti, a druga na razmjenu nepokretnosti na području B-blokova. Uz proširenje kapaciteta parkinga biće izgrađeno i mini fudbalsko igralište.

Gradski menadžer Darko Stefanović napomenuo je da ovaj projekat ima više faza.

„U prvoj fazi smo već kupili neke parcele i uz one koje smo imali u svom vlasništvu izgradili parking sa 37 mjesta. Plan je da kroz drugu fazu dođemo do ukupno 70-80 parking mjesta. U narednom periodu imaćemo još sigurno tri ili četiri odluke koje su takođe vezane za ovaj parking koji se nalazi na potezu između ulica Vuka Karadžića i Braće Jugovića. Preostaje da u dogledno vrijeme, kada dođemo u posjed svih parcela, uđemo u fazu 3 gdje bi razmatrali izgradnju etažne garaže čime bi skoro uduplali broj postojećih parking mjesta.“

Gradonačelnik Ivanović rekao je da je uspostavljanjem sistema naplate parkinga riješen dio problema u smislu da su smanjene saobraćajne gužve u gradu.

 

(Izvor: Gradska uprava)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
493862715Unesite mišem ovo: 7232