Oljine čarolije

1

 

Olivera Milićević poznata je po slatkišima koje pravi i u čijem izgledu i ukusu uživaju svi koji ih probaju. Iz Kiseljaka kod Zvornika prije nekoliko godina se preselila u Dvorove, ali poziv iz TOGZ da se predstavi na njenim izložbama, uvijek rado prihvati. Tako je i ovoga puta svoje slatkiše izložila na ljetnjem bazaru, a neke kolačiće uradila kao slatke suvenire sa natpisom „Zvorničko ljeto“.

2

Od rojal mase ( bjelanci, šećer u prahu i malo limuna) pravi razne ukrase na kolačima, natpise poput grba Zvornika, ili “slika” staru kapiju i slične znamenitosti našeg grada. NIje ni čudo što svojim pravim, malim umjetničkim dijelima privlači pažnju gdje god ih izloži. A i ukusi su za uživanje, uvjerili smo se u više navrata.

- Kolače profesionalno pravim od 2013 godine, radim sve od klasičnih medenjaka do modernih slatkiša poput makaronsa. Sad sam izložila i holandski keks sa karamelom, rado istražujem nove ukuse, ali se držim i onih tradicionalnih slatkiša. Pravim i torte raznih dimenzija i oblika, po želji kupaca, za slave svadbe, rođendane, punoljetstva. Korona je uticala da ima manje posla, ali nadam se da će sada „posao“ponovo krenuti, priča Olivera.

454

Ona planira da u Dvorovima otvori malu prodavnicu u kojoj bi prodavala svoje slatkiše u vidu suvenira, zgodnih kao poklone za razne prigode. Mada, kako lijepo izgledaju ima i onih kupaca kojima je žao da ih pojedu, pa ih čuvaju za ukras. Mašta i spretne ruke mogu čuda da naprave, a Olja je u tome pravi majstor.Njene torte kao iz bajke i ostale slatkiše možete pogledati na njenoj fejzbuk stranici, i uvjeriti se da je pravi majstor svog posla.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
754369182Unesite mišem ovo: 6154