Penzioneri osnivaju svoju biblioteku

11

 

Poziv sugrađanima da im poklone knjige

Članovi Sindikata penzionera Zvornik odlučili su da u svojim prostorijama u “Z” blokovima, otvore biblioteku za svoje potrebe. Nešto knjiga su već prikupili, a da bi je što bolje opremili pozivaju sugrađane da im daruju knjige koje im više ne trebaju.

- Ponedeljkom, srijedom i petkom od 10 do 13 časova, oni koji to žele knjige mogu donijeti u naše prostorije i mi ćemo im na tome biti zahvalni. Kada prikupimo određeni knjižni fond, knjige na iznajmljivanje i čitanje ćemo ponuditi bez naknade, i onima koji nisu naši članovi jer smo sigurni da će ih biti za sve ljubitelje lijepe pisane riječi, kaže portparol Sindikata penzionera Zvornik Slavoljub Tomašević.

12

On napominje da neki penzioneri poput Danice Gavrić, Cvijana Đapanovića i njega se bave pisanjem aforizama, pjesama i priča i da ih je to ponukalo da naprave svoju biblioteku.

- Redovno idemo na promocije knjiga i književne večeri u organizaciji “ASoglasa”, Narodne biblioteke i “Prosvjete “ i ohrabrujemo jedni druge u književnim ambicijama, ističe Tomašević.

Naravno i njihove knjige će se naći u ovoj biblioteci koja polako broji sve više primjeraka knjiga različitih žanrova.

13

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
964175823Unesite mišem ovo: 1391