Perin san postaje stan na ljeto

jlj

 

Životni san, najveća želja i vječito pitanje Pere Jovića, njegove supruge Vojke i sina Vese je  kada će biti useljiva zgrada za ljude iz alternativnog smještaja u Karakaju.

On i još tridesetak porodica i pojedinaca sličnog statusa i sudbine već decenijama čekaju konačno riješenje svog stambenog pitanja. Neki ga neće ni dočekati jer su čekajući umrli, a ovi što su preostali su uglavnom stari, siromašni i umorni od raznih obećanja i lažnih nada.

l;'

Ipak, po svemu sudeći ili po riječima onih na vlasti uskoro bi se Perina i  želja ljudi koji nestrpjivo očekuju useljenje u davno obećane stanove, mogla ispuniti na ljeto ove godine. Kako nam je rekao zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović zgrada u Karakaju sa 34 stana je skoro završena. Kako je on čuo od izvođača radova  radovi će biti  završeni do kraja mjeseca

maja ove godine, a onda ubrzo i – useljenje.

„Najvjerovatnije u julu mjesecu ove godine“, kaže Ivanović. 

3

Podsjećamo ,krajem decembra 2020. godine u Karakaju u blizini stare zgrade „Inžinjeringa“ počela je gradnja višestambenog objekta kojim bi se trebao riješiti problem kolektivnog smještaja u Zvorniku.  Zgrada ima suteren, prizemlje i četiri sprata ukupne bruto površine od 3.000 metara kvadratnih. Ima garsonjere, jednosobne i dvosobne stanovi zavisno od broja članova porodica koje će ih dobiti i najzad, nakon više od decenije  i po nakon završetka  rata, dobiti sopstveni krov nad glavom dostojan ljudskog bića i 21 vijeka.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
679534218Unesite mišem ovo: 2549