Појачано дежуство полиције, контроле, без телефона на часовима

1

 

Полиција ће појачано дежурати испред школа у Српској, рекао је премијер Републике Српске Радован Вишковић након ванредне сједнице Владе одржане поводом јучерашње трагедије у основној школи у Београду.

Истакао је да су задужени министарства просвјете и културе и унутрашњих послова да припреме информацију о стању малољетничке делинквенције у Српској.

-Нажалост, у посљедњим годинама имамо погоршање стања када је ријеч о малољетничкој делинквенцији. Полиција ће појачано дежурати испред школа у Српској - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре након ванредне сједнице Владе Српске.

Нагласио да му је жао и као човјеку и као родитељу због страшне трагедије, која се десила у Београду.

Истакао је да ће се предузети све мјере, направиће се анализе, процјене.

- Од сутра ћемо одржати низ састанака, да директори свих школа у Српској доставе писану изјаву о стању безбједности у њиховим школама. Настојаћемо да обезбиједимо школе видео надзорима, да на неки начин ставимо под контролу ко може да приђе школи. Исто тако допис свим ловачким удружењима, да се поведе рачуна ко све има наоружање - рекао је Вишковић.

Због трагедије која се десила јуче у Основној школи “Владислав Рибникар” у Републици Српској сутра ће бити Дан жалости.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће полиција појачати обезбјеђење у школама и да ће сви објекти имати ограду како би била појачана безбједност.

-Још једном у име Српске и у своје име изражавам велику тугу и невјерицу због трагедије у Основној школи у Београду. Зато је било потребно анализирати стање у Српској, а биће забрањено уношење мобилних телефона у школе током трајања наставе - рекао је новинарима Додик након ванредне сједнице Владе Републике Српске.

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
146572893Unesite mišem ovo: 5766