Посвађана браћа из Зворника улазе у Народну скупштину

10

 

Браћа Костадин и Драгомир Васић из Зворника, иза којих је подужа политичка каријера, освојили су мандате у Народној скупштини као кандидати Уједињене Српске и СДС-а тако да је на помолу занимљива ситуација, али и дискусије у будућем сазиву републичког парламента ако задрже позиције.

Костадин, вршилац дужности директора Института за јавно здравство РС, који је био посланик у сазиву републичког парламента на измаку, а коме је Централна изборна комисија (ЦИК) одузела мандат, као кадар Уједињене Српске, освојио је 3.553 гласа што га је довело на прво мјесто међу кандидатима странке у седмој изборној јединици у Српској.

Драгомир се, с друге стране, враћа у посланичке клупе у којима је био од 2014. до 2018. године и то као кадар СДС-а.  За њега је 2. октобра ове године гласало, према тренутним и непотпуним подацима, 3.724 бирача. То је 2.500 више гласова од броја који је скупио другопласирани на листи СДС-а у "седмици".

Ни један ни други, међутим, не крију да нису поправили међусобне односе након турбуленција с краја 2018, односно након тадашњих општих избора када је Костадин одлучио да пређе у Уједињену Српску без консултација са зворничким одбором СДС-а на чијем је челу управо Драгомир.

Костадин за "Глас Српске" каже да су задовољни резултатом јер су друга по снази странка у регији Бирач.

- Ту смо задовољни, али нисмо на републичком нивоу. Очекивали смо више, а што се тиче ових мањих политичких партија, као што је СДС, не рачунам у Бирчу то више. Не занима ме да ли је и ко прошао. То је лична ствар било кога - казао је Костадин.

СДС је, каже, у односу на њих у регији мањи и "мораће још четири године да чекају".

- Ми смо, ипак, власт са СНСД-ом. Боже мој, више среће други пут - рекао је Костадин.

Реагујући на чињеницу да му је, ипак, и рођени број освојио мандат, казао је да честита свима који су то успјели.

- Немам шта друго рећи. Нити сам љубоморан ни завидан било коме. Имам своју партију и интересе, они имају своје и то је то. Само могу да честитам, али и они нама треба да честитају на побједи јер смо ми побиједили СДС и у Зворнику и на нивоу Бирча - закључио је.

Драгомир, с друге стране, не крије да су очекивали бољи резултат, али ни да братски односи још нису добри.

- То су личне ствари у нашој породици. Нисмо, на жалост ништа ријешили, а не желим више да коментаришем ни његов пролазак ни ништа друго - казао је Драгомир за "Глас".  

У седмој изборној јединици су, осим Зворника, и Осмаци, Шековићи, те Власеница, Братунац, Сребреница и Милићи, а из те регије у НСРС иде седам посланика.

СНСД ће, према рачуницама, имати два посланика, а Уједињена Српска, СДС, ДЕМОС, СП и бошњачки блок по једног.

 

( Глас Српске )

1 Comments

Anonimni (nije registrovan)

4 October 2022

Ko je ovde lud, dali glasaci ili oni iz CIK-a .poslije oduzetog mandata, sudskih presuda, kupovine glasova on ponovo poslanik. Boze pomozi mibsmo vec pdavno zakoracili u ambis. Nije ni cudo sto mladi odlaze, ko nam kroji sudbonu.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
358976421Unesite mišem ovo: 3484