Prijevremeni izbori koštaju grad oko 300.000 KM

1

 

Počela je  obuka  za članove biračkih odbora za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika koji će biti održani u nedelju, 5. februara.

Na 74 biračka mjesta, odnosno 87 biračkih odbora biće angažovana 822 člana i zamjenika članova biračkih odbora.Obuku sprovodi Gradska izborna komisija.

S obzirom da je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović jedini  kandidat na prijevremenim izborima za gradonačelnika Zvornika i da nema protivkandidata pomalo je apsurdno održavanje izbora i trošenje para za njih. Jer dovoljno je da Ivanović glasa sam za sebe, odnosno osvoji samo jedan glas, i biće  izabran za budućeg gradonačelnika. 

1

Sa tim da je sve to pomalo besmisleno, nepotrebno i skupo  se slaže i predsjednik GIK Zvornik Mustafa Afrifović, ali procedura koju je propisala CIK BiH se, kaže,  mora ispoštovati i sprovesti.

-Na glasačkom listiću biće samo ime Bojana Ivanovića. Oni listići koji budu prazni, precrtani ili iscvrljani, smatraće se nevažećim. Ovi prijevremeni izbori će našu lokalnu zajednicu koštati od 200.000 do 300.000 KM jer ona snosi sve troškove njihovog održavanja. Samo za štampanje glasačkih listića plaćeno je  već 38.000 KM, kaže Arifović.

Ovi nenadani izbori u Zvorniku platiće se iz gradskog budžeta. Skupo nas košta Zoranov  odlazak sa ove funcije i izbor njegovog nasljednika, a  već iduće godine biće održani novi, redovni lokalni izbori.

Zbog izbora neće biti uskoro ni sjednice gradske skupštine. U najboljem slučaju, kako nam je rekao njen sekretar Zoran Đukanović biće održana krajem februara, a najvjerovatnije početkom marta mjeseca.

I dok nema neizvjesnosti oko imena budućeg gradonačelnima,  mnoge već sada zanima koga će Ivanović preložiti za svog zamjenika. Ko će biti zamjenik umjesto sadašnjeg zamjenika. Neko iz SNSD i najvjerovatnije neko od Ivanovićevih bližih saradnika…

 

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
693715284Unesite mišem ovo: 1614