Prljava politička predizborna igra Bijeljinske televizije

3

 

Cilj - diskeditacija zamjenika ministra Siniše Ilića

Dvadesetak dana nakon Vaskrsa na privatnoj, BN televiziji, poznatoj po dvostrukim
aršinima u “objektivnom i nezavisnom“ informisanju, emitovan je snimak jedne porodične proslave ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika, sa ciljem diskreditacije zvorničkog i kadra Ujedinjenje Srpske, zamjenika ministra civilnih poslova BiH, Siniše Ilića.

Tendenciozno udarajući na patriotizam i obraz čovjeka koji se ponosi svojim porijeklom, vjerom i nacijom, i koji svojim ličnim novčanim sredstvima pomaže obnovu rodnog kraja i ostalima koji mu se obrate, pokušava se javnosti koja ga ne poznaje, predstaviti onakvim kakav nije - bahatim i iznad zakona. Ali to i ne čudi poznavajući principe i aršine po kojima ova privatna bijeljinska televizija radi, sve radi - jeftinog senzacionalizma, populizma i dodvoravanja onima koji je plaćaju. Srećom takvih je sve manje, kao i onih koji je gledaju, ali i u njoj rade, o čemu govori podatak koliko je novinara napustilo u poslednjih godinu dana.

Ovoj televiziji je, podsjećamo, iz istih razloga, smetalo i veliko Vaskršnje jaje koje su članovi partije Ujedinjena Srpska postavili u centru Banja Luke i Zvornika, što samo po sebi sve govori.

Kome smeta Ilić

Povodom emitovanja snimka propraćenim malicioznim komentarom napisanim po diktatu onih kojima Ilić smeta kao i i to što Zvornik ima kadar u vlasti na nivou BiH, reagovao je i sam zamjenik ministra civilnih poslova u Savjetu ministara BiH i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Zvorniku. U pismenom demantiju on ističe da se radi o porodičnom slavlju koje je proslavio u vlastitoj kući.

- Kao srpski zamjenik ministra u krugu porodice sam proslavio Vaskrs u vlastitoj kući. Targetiranje i pljuvačka kampanja od ostrašćenih medija i političkih protivnika najniže je što se može učiniti. To je samo dokaz da više ne postoje mjerila već samo iznošenje najprljavijih konstrukcija koje imaju cilj da krajnje podlo i licemjerno pokušaju da iskoriste vaskršnje porodično okupljanje najmanjeg broja porodice u prljavoj političkoj kampanji. Ali od koga je nije ni čudo. A radilo se o porodičnom slavlju na kome je bio moj kum, šurak, dva rođaka, dakle ljudi sa kojima sam svaki dan zajedno. To je bilo čisto porodično okupljanje za najradosniji hrišćanski praznik. Takođe, radi potpuno transparentnog informisanje javnosti i mog otvorenog stava, navodim da sam spreman da se o mom načinu uskršnjeg slavlja meritorno raspravi u organima Republike Srpske ili Ujedinjene Srpske ili Srpske pravoslavne crkve, a nikako u probosanskim medijima koji konstantno targetiraju svakog srpskog funkcionera – rekao je Ilić.

Očito, Ilićev patriotizam kao i visoka funkcija nekome smetaju, i zato se ne biraju sredstva da se on politički i ljudski diskredituje, ali u tome neće uspjeti o čemu govori sve bolji rejting Ujedinjene Srpske u RS i Zvorniku i sve više članova koji joj pristupaju .

2 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
319625487Unesite mišem ovo: 3188