Ramon Kampos: Draguljar

hjkh

 

Radnja romana “Draguljar”  odvija se krajem devetnaestog stoleća. Bernat je mladi čovek koji radi u juvelirnici svoga oca. Još od malih nogu obučavan je za posao juvelira i zato Bernat polaže velike nade u svoju svetlu budućnost. Međutim, jednog dana će u njegov život zakoračiti Izabela, prelepa ćerka aristokrate koji je izgubio svoje bogatstvo. Izabelin otac objavljuje da će ruku svoje ćerke dati onome ko mu da najveći dijamant ikada.

Ona je moja kći. Moje najdragocenije blago. Moj dragulj. Predaću je samo onom ko mi donese dijamant dostojan njene lepote.

Barselona, krajem XIX veka. Bernat je mladić koji radi u draguljarskoj radionici svog oca. Budući da je za taj zanat obučavan još od malih nogu, nada se svetloj budućnosti u brušenju dragog kamenja. Ali u njegovom životu dogodiće se nagli preokret kada upozna Izabelu, kćerku osiromašenog aristokrate, koji objavljuje da će ruku svoje kćeri dati onome ko mu ponudi najveći dijamant ikada viđen.

Od uzbudljive Barselone do užurbanog Amsterdama i njegovog tržišta dijamanata, od Holandije do Južne Afrike, od Kejptauna do veličanstvenih rudnika u Kimberliju, gde sve vrvi od robova, preko zastrašujuće pustinje Karu, draguljar će proputovati taj zadivljujući svet, i živopisan i okrutan, zajedno sa nemilosrdnim markizom od Terase i ljupkom robinjom Etved

Ona je moja kći. Moje najdragocenije blago. Moj dragulj. Predaću je samo onom ko mi donese dijamant dostojan njene lepote”.

Od uzbudljive Barselone do užurbanog Amsterdama i njegovog tržišta dijamanata, od Holandije do Južne Afrike, od Kejptauna do veličanstvenih rudnika u Kimberliju, gde sve vrvi od robova, preko zastrašujuće pustinje Karu, draguljar će proputovati taj zadivljujući svet, i živopisan i okrutan, zajedno sa nemilosrdnim markizom od Terase i ljupkom robinjom Etvedom.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
751648932Unesite mišem ovo: 8411