Razred bez ijednog učenika, samo učenice

10

 

U izlozima zvorničkih radnji i ove, kao predhodnih godina, nalaze se panoi sa fotografijama maturanata srednjih škola.

Potrudili su se da se svaki razred razlikuje od drugog po boji majica ili košulja u kojima su, obučeni, pozirali a nama je za oko zapeo jedan pano završnog razreda ekonomskih tehničara u kome, sudeći po fotografijama, nije bilo ni jednog učenika, već samo - učenice.
Direktorica SŠC “Petar Kočić” Zvornik Biljana Pisić nam je rekla da je to bio jedinstven slučaj, da su u razredu bile samo djevojčice.

- Radi se o IV - 7 Ekonomske škole, u njemu su bile sve djevojke, njih 22, i bilo je to sjajno odjeljenje, razredni starješina im je bila Radinka Ristić i ona ima samo riječi
hvale za njih.

Ristićeva kaže da je to bio razred za primjer, da joj je bilo zadovoljstvo što im je bila razredni starješinja, da su bile dobre učenice, dobrog vladanje, da nije bilo bježanja sa časova.

- Koliko je to dobar razred najbolje govore ocjene i postignut rezultat na kraju školske godinje. Trinaest učenica je odlično, devet vrlodobro, ponosna sam na njih i želim im svu sreću u budućem školovanju ili poslu, kao i u životu, ističe Ristićeva.

11

Zanimljivo je da se na panou trgovačkih tehničara nalazi fotografija jednog mladića okruženog djevojkama. Mladen Kulić sam među koleginicama. Nije mu bilo ni lako, ali ni loše u ženskom društvu jer je morao biti džentlmen, a sigurno su ga i one pazile kao jedinog pripadnika jačeg pola među njima.

Ove godine zbog epidemioloških mjera neće biti zajedničke maturske večeri organizovane za sva odjeljenja, već ako koji razred hoće može je pojedinačno organizovati, ali kako nam je rekla Pisićeva za sada nema zainteresovanih za tako nešto, jer to nije to. Šteta jer matursko veče je jednom u životu i kruna srednjoškolskog školovanja koje se pamti cijeli život.

1 Comments

Milo (nije registrovan)

26 May 2021

Da li je stvarno droga toliko prisutna u Zvorniku, kako se piše i priča u poslednje vrijeme. Meni ne izgleda tako, jer kada šetam Zvornikom, a često šetam, takav utisaknse ne stiče, i omladina djeluje zdravo, veselo i zadovoljno. Nema pretjerano iztetoviranih, "izbušenih" ušiju, noseva, obrva... Možete li malo o tome pisati. Ili ste pisali, a da je meni to promaklo

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
283194675Unesite mišem ovo: 8298