Rekostrukcija spomen obilježja

2

 

Nakon dugogodišnjih obećanja i najava, najzad su započeli radovi na rekonstrukciji centralnog spomen obilježja za 1080 boraca sa područja Zvornika poginulih u poslednjem ratu.

Kako nam je rekao Milivoje Marković, predsjednik gradske organizacije porodica poginulih i nestalih boraca i zarobljenih civila, zadovoljni su što su radovi napokon krenuli i što će spomenik biti popravljen i uređen.

1

- Mi zajedno sa boračkom organizacijom već godinama unazad tražimo da se spomenik  uredi.Imali smo obećanja od gradske uprave i evo najzad radovi su počeli što nam je drago jer je spomen kompleks   u dosta lošem stanju. Imali smo uvid u nacrte kako bi on nakon popravke trebao da izgleda i zadovoljni smo kako bi ubuduće trebao da izgleda taj prostor. Spomenik  treba učvrstiti i zamjeniti oštećene ploče i stepenice. Pratićemo radove i davati sugestije tako da se nadamo da će spomenik,nakon završetka radova biti u  znatno boljem i ljepšem stanju i izdanju, kaže Marković.

11

Radovi bi trebali i biti gotovi do početka zime i niskih temperature,a finansira ih Gradska uprava Zvornik. Za uređenje platoa i rekonstrukciju spomenika iz budžeta grada  izdvojeno je  150.000 KM,.

 

Ništa manje nije važno, dodali bi, da se svi sa poštovanjem i pažnjom odnosimo prema spomeniku i čuvamo ga, a ne da  na tom prostoru djeca igraju žmurke, voze rolere i bicikle, bacaju smeće i na druge neprimjerene načine skrnave ga.

 

12

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
149635278Unesite mišem ovo: 1987