Roman Steve Grabovca

22

 

“Mulat albino komarac“

Stevo Grabovac pisac iz Banja Luke je relativno nepoznat široj javnosti RS, a u žižu interesovanja je dospio svojim romanom “Mulat albino komarac”, koji je ušao u uži izbor od pet knjiga za “Ninovu nagradu”. I kada je pročitate shvatite da je knjiga sasvim zasluženo tako visoko pozicionirana u velikoj konkurenciji za ovu prestižnu književnu nagradu. Ima je naša gradska biblioteka.

- Roman Steve Grabovca Mulat albino komarac svjedočanstvo je o jednoj izgubljenoj generaciji. Na samom početku, u djetinjstvu, ta generacija pred sobom kao da ima, bar se tako može činiti onima koji su u to vjerovali, neku budućnost, no umjesto toga, slijedi ratna apokalipsa, upropaštene tinejdžerske godine, a potom, kad dođe nekakav mir, slijedi život bez nade u postapokaliptičnom, postratnom, distopijskom društvu koje danas svi tako dobro poznajemo. Mulat albino komarac jedna je od mnogih pripovijesti o prošlosti koju bi najradije svi zaboravili. Radi se o izuzetno čitljivom, ali i tužnom štivu, pisanom iskrenim i jednostavnim jezikom, bez zadrške i bez ikakve naznake politiziranja. Stevo Grabovac napisao je roman koji će se čitati i dugo pamtiti” piše recezent knjige Bekim Serjanović.

Pomalo sumoran, ali emotivan roman, jedna dirljiva ljudska priča u kojoj se mnogi od nas mogu pronaći. Preporuka da ga pročitate jer to je naša stvarnost.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
359261748Unesite mišem ovo: 4566